« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Jasna poruka

Žutim peristilom protiv "kerumizacije" Hajduka

Nakon legendarnog "Crvenog Peristila" kada je grupa splitskih umjetnika ranih sedamdesetih obojila Peristil u crveno, Torcida je priredila instalaciju "Žuti Peristil"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

Hajduk

,

Torcida

,

Željko Kerum

,

Peristil

Golema najlonska vrećica očito je Torcidin protest protiv 'kerumizacije' Hajduka, a i poslana poruka prilično je jasna: umjesto naziva gradonačelnikove tvrtke, istim tipom slova i istom bojom na njoj je napisano 'KODEKS', prenosi Slobodna Dalmacija.  

O usvajanju dokumenta, što Torcida ultimativno traži i kojega je još 2007. potpisalo 34 tisuće građana, trebalo bi se raspravljati na nedjeljnoj skupštini Hajduka na Gripama...

'Žuti Peristil' izazvao je nemalo zanimanje slučajnih prolaznika, a i turista: grupa od tridesetak gostiju iz Meksika sa zanimanjem se kod novinara raspitivala o čemu se radi, a jedan od njih situaciju je komentirao riječima: Taj čovjek vjerojatno može kupiti sve, ali ne i srca navijača.

Autori intervencije već u rano jutro napustili su poprište događaja, a za razliku od većine prethodnih 'šarenih Peristila' - ni jedan kamen nije oštećen. Komunalni redari u idućih nekoliko sati nisu se pojavili...

19.11.2009. 11:14:06
Novi komentar
nužno
nužno