« Film
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
JAKA KONKURENCIJA

Zrinka Cvitešić nominirana za najbolju europsku glumicu 2010.

Hrvatska glumica nominirana je u kategoriji Najbolje europske glumice 2010. za ulogu Lune u filmu "Na putu" redateljice Jasmile Žbanić

Zrinka Cvitešić
Više o

Zrinka Cvitešić

,

nominacija

,

Europska glumica 2010.

Osim Zrinke Cvitešić nominirane su njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu "When we leave" redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu "Another Year" redatelja Mikea Leigha, austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu "Lourdes" redateljice Jessice Hausner i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu "Nothing Personal" redateljice Urszule Antoniak.

Nakon nagrade "Shooting Stars" za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako je za Zrinku Cvitešić vrhunac svega što je u zadnjih godinu dana postigla s filmom "Na putu".

Dobitnici nagrada u svim kategorijama Europske filmske akademije bit će objavljeni na svečanoj dodjeli u Tallinnu, u Estoniji, 4. prosinca 2010. (hina/metro-portal)

08.11.2010. 15:07:00
Novi komentar
nužno
nužno