« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina
(NE)HIGIJENA

Znanstveno dokazano: Muškarci su prljaviji spol

Iako su mnogi desetljećima tvrdili kako žene nisu nimalo urednije ni čišće od muškaraca, studija provedena na Sveučilištu u San Diegu pokazala je kako to naprosto nije istina

Fotografija vijesti
Više o

higijena

,

muškarci i žene

,

muškarci higijena

Svima vama koji svakodnevno skupljate prljave čarape svojih muškaraca s poda ovo zasigurno neće biti nikakva novost, ali znanstvenici su potvrdili kako su muškarci daleko prljaviji spol od žena.

Iako su mnogi desetljećima tvrdili kako žene nisu nimalo urednije ni čišće od muškaraca, studija provedena na Sveučilištu u San Diegu pokazala je kako to naprosto nije istina. Znanstvenici su testirali uzorke radnih stolova u uredima te potvrdili da oni za kojima sjede muškarci imaju nekoliko puta više bakterija od onih za kojima sjede njihove kolegice.

Istraživači tvrde da se ovi rezultati mogu objasniti činjenicom da muškarci peru ruke znatno rjeđe od žena te da su i po prirodi puno nemarniji od njih kad su takve stvari u pitanju. Ovi se rezultati naslanjaju na one prethodnih studija, koje su pokazale kako muškarci imaju prljavije ruke od žena.

„Muškarci naprosto ne shvaćaju higijenske navike dovoljno ozbiljno, a pritom se i znoje više od žena, što bakterije naprosto obožavaju", rekla je dr. Val Curtis, voditeljica istraživanja.

Ipak, prije negoli počnete svog muškarca tjerati da pere ruke svakih 20 minuta, znanstvenici tvrde kako je velika većina bakterija zapravo korisna, budući da nam pomažu u borbi protiv cijelog niza mogućih bolesti. Bilo kako bilo, to svejedno nije razlog da mu tolerirate ostavljanje prljavih čarapa svugdje po kući.

31.05.2012. 17:07:36
Novi komentar
nužno
nužno