« Znanost
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
GENETSKA ISTRAŽIVANJA

Znanstvenici otkrivaju istinu o Jetiju

Znanstvenici s Oxforda i Muzeja zoologije iz Lausanne istražit će ostatke za koje se smatra da pripadaju jetiju, bigfootu ili sasquatchu

Fotografija vijesti
Više o

Bigfoot

,

Jeti

,

genetski materijal

,

Sasquatch

,

čovjekoliki majmun

Znanstvenici su se okrenuli genetskim istraživanjima kako bi utvrdili mogu li dokazati postojanje humanoida poznatog pod nazivima jeti, bigfoot ili sasquatch, javlja Hina.

Zajednički projekt sveučilišta Oxford i Muzeja zoologije iz Lausanne istražit će ostatke za koje neki smatraju da pripadaju stvorenjima koje su ljudi navodno sretali posljednjih desetljeća u vrlo različitim područjima.

Ekipa će sustavnim pristupom i korištenjem napretka u genetskom istraživanju pokušati utvrditi radi li se samo o "ekscentričnim i zavaravajućim izvješćima" o susretima s velikim snježnim čovjekom ili u tim pričama postoji i nešto više.

Otkad se jedna ekspedicija 1951. vratila s Mount Everesta s fotografijama ogromnih tragova u snijegu, rodile su se priče o himalajskom stvorenju nepoznatom znanosti.

Osim "očevidaca" koji su se s jetijem susreli na Himalaji, ima izvješća o susretu s bigfootom ili sasquatchom u Americi te u kavkaskim planinama i na Sumatri.

Dosadašnji testovi uglavnom su utvrdili da su navodni posmrtni ostaci jetija pripadali ljudima.

Novi projekt fokusirat će se na ostatke koje je u Lausanni sakupio Bernard Heuvelmans koji je istraživao izvješća o jetiju od 1950. do svoje smrti 2001.

22.05.2012. 17:57:18
Novi komentar
nužno
nužno