« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
HMMM

Znanstvenica tvrdi da je život nakon smrti nemoguć

Vjerujete li više fizičkim zakonima ili višim silama? Jer, ako ste znanstveni tip, pozdravite se s rajem, paklom i ostalim čudnim mjestima...

Vjerujete li u život nakon smrti?
Vjerujete li u život nakon smrti? (KATARZYNABIALASIEWICZ / ISTOCK)
Više o

život poslije smrti

Koliko god znanost pomaže u svakodnevnom životu, toliko nas tjera na preispitivanje vlastitih vjerovanja.

Jedna znanstvenica tako misli da bismo trebali prihvatiti kako ne postoji život nakon smrti i umjesto na razmišljanje o tome, vrijeme bismo trebali provoditi živeći život koji sigurno znamo da imamo.

Sean Carroll, kozmologinja s Kalifornijskog sveučilišta za tehnologiju tvrdi da su fizički zakoni koji stoje iza svakog aspekta našeg života jasni kao dan i potpuno razumljivi. Dr. Carroll obljašnjava da bi, za postojanje života nakon smrti, svijest u potpunosti trebala biti odvojena od fizičkog tijela.

No, umjesto od duše, svijest se sastoji od niza atoma i elektrona.

Dr.Carroll nadalje govori: "Tvrdnje da naša svijest živi i nakon što naša tijela umiru i raspadnu se do atoma nailaze na jednu nepremostivu prepreku. Osnovni fizički zakoni koji vladaju u našim životima sasvim su razumljivi i ne dopuštaju informacijama pohranjenima u našem mozgu da opstaju nakon što umremo."

Njezina tvrdnja zapravo nije ništa novo jer su znanstvenici u nekoliko navrata pokušavali dokazati postojanje života poslije smrti. Dr.Carroll svoja razzmišljanja temelji na teoriji kvantnog polja koja tvrdi da u svemiru postoji jedno polje za svaku vrstu čestice, a da zagrobni život zaista postoji kvantna ispitivanja otkrila bi postojanje "duhovnih čestica".

Ali nisu.

 

 

Piše: Andrea Holi
14.11.2017. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno