« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
ZNATE LI?

Znakovi da vam je metabolizam usporen

Ako uočite ovih šest znakova na sebi, metabolizam vam se usporio i vrijeme je da nešto napravite po tom pitanju

Stalno ste umorni?
Stalno ste umorni? (Shutterstock)
Više o

spori metabolizam

,

znakovi

Metabolizam se u zadnje vrijeme sve češće spominje kao glavni krivac za višak kilograma, a članaka o njegovom ubrzavanju je napretek, između ostalih i na ovom portalu - no, kako znati da je došlo vrijeme za akciju?

Jednostavno, ako uočite ovih šest znakova na sebi, metabolizam vam se usporio i vrijeme je da nešto napravite po tom pitanju.

Debljanje - prirodno je da se s godinama metabolizam usporava zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, a i dalje se debljate, vrlo je vjerojatno riječ o presporom metabolizmu. 

Osjećaj hladnoće - između ostaloga, metabolizam također opskrbljuje tijelo toplinom, a ako on radi sporo, posljedica će biti stalan osjećaj hladnoće. To ćete posebno osjetiti noću kada se u krevetu budete pokrivali s nekoliko slojeva kako biste se ugrijali

Promjene raspoloženja - stalan osjećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam muči kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno mijenja.

Suha koža i kosa - kada metabolizam ne radi dobro, tijelo ne može dovoljno brzo obnavljati stanice važne za zdravlje kože i kose koje postaju suhe. Suhoća kože i kose može ukazivati i na mnoge druge stvari, poput loše prehrane.

Umor - mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući očite faktore kao što su nedostatak sna i žestoka tjelovježba. Međutim, ako ste često jako umorni, to može alarmirati na usporeni metabolizam jer tijelo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete pretvarati u energiju. 

Žudnja za slatkim i škrobom - žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da tijelu treba energije. Ako se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osjećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom škrobom, to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koju vaše tijelo treba. 

04.12.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno