« Fun
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Čudo prirode

Zlatna ribica preživjela 7 sati izvan akvarija

Vlasnica nije imala srca baciti ribicu za koju je bila sigurna da je već odavno mrtva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

pravo čudo

,

zlatna ribica

Kako navodi njena vlasnica Paula Dunster, ribica je preživjela satima na podu ispod akvarija, prekrivena psećom dlakom. Paula je opazila da nešto nije u redu kada je u akvariju vidjela samo jednu ribicu kako pliva. Kada je priupitala svojeg dečka je li možda maknuo drugu on je odgovorio niječno.

˝Zaista nisam znala što se dogodilo pa sam namjeravala kupiti novu ribicu. No prodavač u trgovini kućnih ljubimaca rekao nam je da je možda iskočila iz akvarija, stoga sam se vratila doma i doista je pronašla na podu, prekrivenu psećom dlakom˝, objašnjava Paula. Nije imala srca da je baci, pa ju je oprala pod vodom, no u tom trenutku ribica je počela disati.

˝Bila sam zbilja šokirana. Ležala je tamo satima na podu, a moja kćer kaže mi da je to pravo čudo. Drago nam je da je dobro˝, dodaje Paula.

Glasnogovornik National Marine Aquariuma iz Plymoutha kaže kako je takav slučaj moguć ali ne i čest, jer jednom kada se zlatna ribica nađe izvan vode, šok za organizam je toliki da brzo umire. No, moguće da je ribica usporila svoj metabolizam i preživjela uz minimalne količine vode.

26.08.2009. 10:10:04
Novi komentar
nužno
nužno