objavljeno 26.08.2009. 10:10:04
Čudo prirode

Zlatna ribica preživjela 7 sati izvan akvarija

Vlasnica nije imala srca baciti ribicu za koju je bila sigurna da je već odavno mrtva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Kako navodi njena vlasnica Paula Dunster, ribica je preživjela satima na podu ispod akvarija, prekrivena psećom dlakom. Paula je opazila da nešto nije u redu kada je u akvariju vidjela samo jednu ribicu kako pliva. Kada je priupitala svojeg dečka je li možda maknuo drugu on je odgovorio niječno.

˝Zaista nisam znala što se dogodilo pa sam namjeravala kupiti novu ribicu. No prodavač u trgovini kućnih ljubimaca rekao nam je da je možda iskočila iz akvarija, stoga sam se vratila doma i doista je pronašla na podu, prekrivenu psećom dlakom˝, objašnjava Paula. Nije imala srca da je baci, pa ju je oprala pod vodom, no u tom trenutku ribica je počela disati.

˝Bila sam zbilja šokirana. Ležala je tamo satima na podu, a moja kćer kaže mi da je to pravo čudo. Drago nam je da je dobro˝, dodaje Paula.

Glasnogovornik National Marine Aquariuma iz Plymoutha kaže kako je takav slučaj moguć ali ne i čest, jer jednom kada se zlatna ribica nađe izvan vode, šok za organizam je toliki da brzo umire. No, moguće da je ribica usporila svoj metabolizam i preživjela uz minimalne količine vode.

26.08.2009. 10:10:04
http://m.metro-portal.hr/zlatna-ribica-prezivjela-7-sati-izvan-akvarija/20835/