« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Zlatna pravila odmjerenog ponašanja

Zahvaljujući ovim smjernicama možete naučiti kako bolje komunicirati s drugima i kontrolirati svoje osjećaje

Kad su stvari van naše kontrole..
Kad su stvari van naše kontrole.. (Pexels)
Više o

ponašanje

,

smirenost

Spadate li u one koji lako eksplodiraju i teško kontroliraju svoje reakcije? Ako je odgovor da, znate i sami da je to nešto s čim bi se trebali pozabaviti i smanjiti broj eksplozija na najmanju moguću mjeru, kako vas ne bi sustigle negativne posljedice...

Zahvaljujući ovim smjernicama možete naučiti kako bolje komunicirati s drugima i kontrolirati svoje osjećaje. 

Govorite samo o sebi dok raspravljate - glavni princip ove tehnike je da objasnite vlastite osjećaje i vlastita očekivanja o tome kako želite da vas ljudi tretiraju. Ovo pravilo je korisno jer ne izaziva konflikte: ne govorite o drugoj osobi, već o sebi i svojim stavovima.

Nemojte odgovarati ako niste pitani - tvrdnje poput "grozna si" i "završili smo" nisu pitanja i tako ih ne biste trebali niti doživljavati, objašnjava psiholog. Suzdržite se od 'odgovaranja' na takve postupke i izjave jer samo izazivaju frustraciju. Odgovarajte samo na jasno postavljana pitanja i nemojte ulaziti u detalje, osim ako druga osoba ne pokaže interes za razgovorom.

Nemojte raditi ono što ne želite - male odluke vode do važnih posljedica. Ideja "ne želim, ali moram" vam ne koristi te vas vodi do krivih životnih odluka zbog kojih se kasnije osjećate frustrirano.

Nemojte šutjeti - tipično ponašanje neurotične osobe je nakupljanje bijesa, patnja, a zatim 'eksplozija'. Imajte na umu da je zdravije na glas reći ono što vam smeta i tako maknuti emocionalni teret. No, važno je to ponoviti samo jednom. Ukoliko nema odgovora s druge strane, napustite taj odnos. 

Radite samo ono što želite - ključno pravilo za vaš razvoj. Bavite se samo onim stvarima kojima se doista želite baviti. To funkcionira na više razina: od posla do privatnih stvari. Uvijek se pitajte: želim li raditi taj posao u budućnosti? Želim li se vjenčati i imati djecu?

Ove metode trebali bi primjenjivati najmanje 6 mjeseci kako bi osjetili pozitivan pomak.

15.04.2019. 15:05:42
Novi komentar
nužno
nužno