« Kazalište
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
'S DRUGE STRANE'

ZKM zasluženo otputovao u Helsinki

Družina je otišla predstaviti naš najbolji hrvatski kazališni izvozni proizvod.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sergije Michieli, CROPIX)
Više o

S druge strane

,

Zagrebačko kazalište mladih

,

nagrađena predstava

Predstava Zagrebačkoga kazališta mladih (ZKM) "S druge strane", koja je proglašena najboljim hrvatskim kazališnim izvoznim proizvodom, gostovat će od 22. do 24. kolovoza gostovati na prestižnom Helsinki Festivalu u Finskoj, priopćeno je danas iz ZKM-a.

Ta predstava Nataše Rajković i Bobe Jelčića bavi se životima četvero usamljenih ljudi i njihovim naporom da nam ispričaju svoje priče, a u njoj nastupaju dramski umjetnici Ksenija Marinković, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Nikša Butijer.

Helsinki FestivalNajveći je to festival u Finskoj, održava se jednom godišnje i to u kolovozu, a ove godine od 15. do 31. kolovoza.

Cilj toga festivala koji ove godine proslavlja 40. obljetnicu je da umjetnost bude svima dostupna, a posvećen je kazalištu, plesu, filmu, glazbi, likovnoj umjetnosti, cirkusu, lutkarskom kazalištu i gradskim performanceima.

Ove godina na Helsinki Festivalu sudjeluju velika svjetska imena kao što su: Alvis Hermanis i Jaunais Rigas Theatris, Stefan Kaegi i Theatre Vidy-Lausanne, Global Theatre by Rimini Protokoll, Schauspielhaus Hamburg, Laboratory of Dimitri Krymov, Cullberg Ballet, Eeva Muilu. Atrakcija glazbenoga dijela programa je koncert Bjork i Berliner Philharmoniker Orkestra. T ijekom četiri desetljeća postojanja na Festivalu je predstavljen jedinstven program, od Luciana Pavarottia do Massive Attacka, od Picassa do Andy Warhola, od New York Philharmonic Orchestra do La Fura dels Baus, od Piazza of Flavours do Maa ilmassa exibition, od Petera Brooka do Pine Bausch.

Predstava "S druge strane" do sada je pak osvojila devet nagrada i ostvarila niz međunarodnih uspješnih gostovanja. (HINA)

20.08.2008. 15:08:01
Novi komentar
nužno
nužno