« Žene
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
djeca, posao, ljubav

Upoznajte životne želje i strahove modernih žena

Njemački ženski časopis Brigitte istražio je što današnje žene očekuju od muškaraca, karijere i obitelji.

(Corbis)

Istraživanje je provedeno ove godine i prošle godine među ženama u dobi od 18-30. Jednoglasni zaključak studije je da pripadnice ljepšeg spola imaju više samopouzdanja nego ikada prije te da vrlo realno gledaju na svijet oko sebe.

Ukratko, nisu spremne na kompromise i od života očekuju sve: djecu, karijeru, prijatelje i muškarca s kojim će dijeliti dobra i loša razdoblja.

Strah osjećaju zbog globalne ekonomske krize. Naime, čak ih se 81% boji da će ostati bez posla zbog drastičnog porasta nezaposlenosti, a 83% se boji mogućeg siromaštva.

Trećina ispitanih žena ne očekuje da će za deset godina živjeti bolje nego danas, jer vjeruje da prava ekonomska kriza tek dolazi.

Većina žena je razočarana što muškarci još uvijek brže napreduju na poslu, a zanimljivo je da tu tezu podupire i 78% muške populacije.

Idealan muškarac moderne žene posvećuje dovoljno vremena obitelji, obrazovan je i dobro izgleda. Ne očekuje se više da muškarac bude skrbnik i uzdržavatelj, nego ravnopravan partner.  

Za ljubav je samo 9% žena spremno odustati od karijere (2008. je taj iznos još iznosio 20%), a od djece bi zbog muškarca odustalo 8% žena, što je duplo manje nego prošle godine.

09.09.2009. 19:55:51
Novi komentar
nužno
nužno