« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
MILAN BANDIĆ:

Zimska služba spremna je za snijeg

Zagrebačka zimska služba najspremnija je i najbrža u cijeloj Europi, izjavio je gradonačelnik

(Saša Midžor Sučić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebačke ceste

,

Srećko Vučković

,

Zimska služba

,

Hasan Džombić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, nakon obilaska vozila i opreme Zimske službe, rekao da je Zagreb spreman za snježna iznenađenja te da su ekipe Zimske službe na vrijeme očistile prvi snijeg ove jeseni na Sljemenu.

Bandić je podsjetio da su prošle godine namijenili 70 milijuna kuna za čišćenje snijega, ali je zbog blage zime potrošeno od 30 do 35 milijuna kuna. Dodao je da je ove godine za to planirano 50 milijuna kuna, a koliko će se potrošiti, ovisi o jačini zime.

Gradonačelnik je opovrgnuo napise u nekim medijima da Zimska služba nije spremno dočekala snijeg.

"Mi smo uvijek bili spremni i među najspremnijim gradovima u Europi", rekao je Bandić. Istaknuo je da zagrebačka Zimska služba najbrže očisti grad od snijega od svih metropola u Europi.

Voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Srećko Vučković rekao je da su ove godine, zbog recesije, smanjili broj ekipa, "ali ne na štetu kvalitete". Voditelj Zimske službe Hasan Džombić rekao je da je ove godine spremno 196 ekipa (130 kamiona, 40 traktora i 26 specijalnih vozila). Za čišćenje snijega osigurano je 10.000 tona soli. (hina/metro-portal)

04.11.2009. 14:59:03
Novi komentar
nužno
nužno