« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
dragovan prijeti:

Objavi li Bandić kandidaturu leti iz SDP-a

Glavni tajnik SDP-a tvrdi da Statut stranke ne predviđa zamrzavanje članstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Igor Dragovan

,

Zlatko Komadina

,

predsjednička kandidatura

Objavi li sutra Milan Bandić predsjedničku kandidaturu, automatski mu prestaje članstvo u SDP-u, izjavio je večeras glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, komentirajući u ime stranke Bandićevu najavu da će sutra ujutro objaviti kandidaturu za predsjednika države.

"Ako to učini, ako to uistinu bude tako, kolega Milan Bandić će automatski aktivirati članak Statuta po kojemu mu prestaje članstvo uz SDP-u", izjavio je Dragovan novinarima nakon večerašnje sjednice SDP-ova Predsjedništva u središnjici stranke.

Komentirajući Bandićevo priopćenje kako je "pismenom izjavom danas stavio u mirovanje članstvo u SDP-u i sve stranačke funkcije na koje je izabran na razdoblje od 90 dana", te da je "to učinio sukladno članku 11. točka 4. Statuta SDP-a" - Dragovan je odgovorio da SDP-ov Statut ne predviđa zamrzavanje stranačkog članstva.

Kako je objasnio, članak 15. SDP-ova Statuta kaže da do brisanja iz članstva te stranke dolazi kada se član stranke učlani u drugu stranku, kandidira na listi druge političke stranke, odnosno na nezavisnoj listi bez suglasnosti SDP-a. Budući da je SDP, nakon unutarstranačkog izjašnjavanja za svog predsjedničkog kandidata već ranije istaknuo Ivo Josipovića, u vrhu SDP-a Bandićevu će kandidaturu smatrati onom bez suglasnosti stranke, što, dakle, podrazumjeva brisanje iz članstva, izjavio je Dragovan.

Upitan za komentar Bandićeva priopćenja po kojemu je Bandić, predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a i član Predsjedništva SDP-a, od danas u mirovanje stavio članstvo i sve funkcije u stranci, Dragovan je odgovorio kako SDP-ov Statut ne predviđa zamrzavanje stranačkog članstva.

SDP-ovo Predsjedništvo, po riječima Dragovana, danas je raspravljalo o samo jednoj temi - o Josipovićevoj kandidaturi, s obzirom da od sutra počinje prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidaturu. "Naš je interes što bolje, efikasnije sutra krenuti u kampanju", dodao je.

Novinare je zanimao i njegov komentar na neslužbene informacije kako je na sjednici Predsjedništva SDP-a došlo do svađe između predsjednika i potpredsjednika SDP-a Zorana Milanovića i Zlatka Komadine koja je za posljedicu imala Komadinino napuštanje sjednice.

Dragovan je kazao kako je rasprava na sjednici bila "dinamična", ali da nikako nije bila riječ o "svađi ni dramatičnoj situaciji".

"Nikakvih dramatičnih situacija na sjednici Predsjedništva nije bilo", ustvrdio je Dragovan, potvrdivši da je Komadina ranije napustio sjednicu, no da su to, svaki iz svog razloga, isto učinili i Ranko Ostojić i Željka Antunović, također članovi Predsjedništva SDP-a. (hina/metro-portal)

04.11.2009. 21:11:32
Novi komentar
nužno
nužno