« Film
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
ZFF PUTUJE

ZFF se prestavlja u 20 gradova Hrvatske

ZFF je dio svog prošlogodišnjeg, 16. izdanja predstavio simbolički u 16 gradova, a ovogodišnje rekordno, jedanaestodnevno trajanje rezultiralo je i s više gradova

ZFF putuje Hrvatskom
ZFF putuje Hrvatskom (ZFF)
Više o

ZFF

Paralelno sa zagrebačkom publikom ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, dva dugometražna filma iz Glavnog programa i jedan naslov iz programa Ponovno s nama, imat će priliku vidjeti ljubitelji filma diljem Hrvatske, u programu ZFF putuje koji će se održati u 21 kinu u 20 gradova.

ZFF je dio svog prošlogodišnjeg, 16. izdanja predstavio simbolički u 16 gradova, a ovogodišnje rekordno, jedanaestodnevno trajanje rezultiralo je i s više gradova - njih čak dvadeset, od Bjelovara, Bola i Dubrovnika, preko Koprivnice, Rijeke, Sv. Ivana Zeline doi SOS dječjih sela u Lekeniku i Ladimirevcima.

Iz konkurencije se prikazuje film "Alice i gradonačelnik" Nicolasa Parisera, vrckava francuska politička komedija koja je osvojila nagradu Europa Cinemas Label, najprestižnije priznanje u sekciji 15 dana autora u Cannesu.

Još jedan film iz Glavnog programa je "Naše majke" Cesara Diaza, ovogodišnji belgijski kandidat za Oscara koji se bavi posljedicama dugogodišnjeg građanskog rata i etničkog čišćenja starosjedilačkog stanovništva u Gvatemali.

Radnja je smještena u vrijeme suđenja bivšim zapovjednicima u građanskom ratu. Ernesto je mladi forenzički antropolog čiji je posao identificirati tijela poginulih i koji u priči stare svjedokinje uočava trag koji bi ga mogao odvesti do oca gerilca koji je nestao u ratu.

Film je premijerno prikazan na Tjednu kritike u Cannesu gdje je nagrađen Zlatnom kamerom za najbolji debitantski film i nagradom SACD za scenarij.

U dijelu gradova uvrštenih u program prikazat će se i film iz programa Ponovno s nama, "Mlijeko" u režiji islandskog redatelja Grímura Hákonarsona, koji kao i autorov prethodni film, "Ovnovi", vodi gledatelje u ruralni Island, gdje se jedna žena bori za opstanak svoje farme mlijeka.

U toj se borbi suprotstavlja s moćnom korporacijom koje ilegalnim spletkama drže monopol nad poslovanjem lokalnih farmera i sumještanima koji su iznenađujuće lojalni mašineriji koja ih iskorištava.

ZFF će ponuditi i zabavu za najmlađe gledatelje, estonski film "Eia i sove" redateljice Anu Aun, priču o desetogodišnjoj gradskoj djevojčici koja u tajanstvenoj šumi otkriva čudesnu prirodu i divlje životinje.

U pojedinim gradovima predstavit će se i izbor iz programa Kockice, nacionalnog natjecateljskog programa kratkometražnog filma koji stavlja naglasak na nove autore koji još nisu snimili dugometražni film.

13.11.2019. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno