« Seks
objavljeno prije 6 godina
MA DA?

Ženske grudi i inteligencija - čudna veza

Ovim istraživanjem srušen je mit da žene s većim grudima imaju manji IQ, rezultati su zapravo sasvim suprotni

Veći dekolte - veći IQ?
Veći dekolte - veći IQ? (Arhiva)
Više o

inteligencija

,

grudi

,

IQ

,

veličina grudi

Ženske grudi oduvijek privlače poglede muškaraca, a uz njih se obično veže i velik broj mitova, naročito kad je dekolte bogat - takve se žene vrlo često stavljaju u ladicu "ne baš pametna i laka", što ne može biti dalje od istine, tvrde stručnjaci.

Naime, žene s velikim grudima imaju barem za 10 bodova viši rezultat IQ-a nakon testiranja. Do toga, kažu znanstvenici s fakulteta u Chicagu, dovode hormoni koji su zaslužni i za rast grudi, a koji imaju veze i s inteligencijom.

Ovim istraživanjem srušen je mit da žene s većim grudima imaju manji IQ, rezultati su zapravo sasvim suprotni. No ono što može "mučiti"  žene s većim oblinama je neki oblik probavnog poremećaja i bolna leđa jer im je teže baviti se sportom.

Istraživanje provedeno 2011. godine na Sveučilištu Chicago pokazalo je da su žene s većim grudima inteligentnije. One s prosjećnom veličinom grudi su također pokazivale bolje rezultate na testiranju od onih s manjim grudima.

Ipak, još uvijek nije jasna ta poveznica, ali znanstvenici vjeruju da ima veze s razinom hormona. Pokazalo se i kako muškarci koji ne žele djecu, češće biraju žene s malim grudima jer se veće grudi povezuju s plodnošću.

01.05.2018. 21:35:00
Novi komentar
nužno
nužno