« Žene
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Žene trebaju zavoljeti svoje tijelo

Žensko tijelo predmet je medijske paljbe u kojoj se nameću neki standardi nedostižni većini žena, pa je bilo i vrijeme da se percepcija počne mijenjati

Vrijeme je za promjenu percepcije
Vrijeme je za promjenu percepcije (Arhiva)
Više o

percepcija

,

mane

,

žensko tijelo

,

vrline

Percepcija o ženskom tijelu se polako mijenja, a na naslovnim stranicama više nisu samo izgladnjele djevojke koje se 'ubijaju' od fitnessa.

Tijekom 2015. i 2016. bilo je nekoliko kampanja koje su htjele prikazati žensko tijelo upravo onakvo kakvo jest - s celulitom, viškom kilograma i svime ostalim.

Najnoviji projekt je pokrenula Amy Herrmann - fotoknjigu '100 žena, 100 tijela, 100 priča' koja prikazuje različitost žene kroz 'iskrene fotografije' na koje smo svi čekali, kaže autorica.

Njezina namjera je fotografirati 100 žena i tako obrazovati na tisuće ljudi.

Amy naglašava kako želi naučiti ljude da vole sebe, ali i sve druge, bez obzira na to što možda nisu savršeni, jer nitko nije.

Cijela priča je počela tako što je zamolila svoje prijateljice da poziraju za nju. Potom su se prijavile i brojne druge na Facebooku kad je objavila poziv dobrovoljcima koji bi se voljeli priključiti njezinom projektu.

Prijavio se ogroman broj žena, od kojih svaka želi ispričati svoji priču, a ne samo da se slika.

"Debela djevojka koja bi trebala ići u teretanu. Mršava djevojka koja bi trebala jesti više. Žene invalidi kojima treba razumijevanje. Prelijepa djevojka koja je uvek sretna... to su sve naše programirane predstave o drugima. To je ono što društvo danas smatra normalnim", kaže Amy.

"Međutim, što ako je došlo vrijeme da čujemo prave priče? Što ako čujete da debela djevojka zapravo ide četiri puta tjedno u teretanu i na putu je da postane osobni trener? Ili da mršava djevojka ima rak u posljednjoj fazi? Ili da ona prelijepa devojka pati od depresije, a da je žena s invaliditetom, zapravo, savršeno sposobna?" pita nas Amy.

Pogledajte neke njene genijalne fotke na Instagramu

13.08.2016. 21:27:00
Novi komentar
nužno
nužno