« Žene
objavljeno prije 12 godina
MODERNE PEPELJUGE

Žene operiraju stopala kako bi stale u dizajnerske štikle

Uža stopala, kraći nožni prsti, ubrizgavanje masnoće iz trbuha kako bi hodanje u vrtoglavo visokim petama bilo lakše - gdje je tomu kraj?

stopala štikle pete
stopala štikle pete (MWN)
Više o

štikle

,

visoke potpetice

,

visoke pete

,

stopala

,

natjecanje talenata

Visoke potpetice postaju sve opasnije. Naime, zbog novih trendova koji promoviraju vrtoglavo visoke potpetice, u SAD-u se sve više žena podvrgava operacijama stopala kako bi postala uža i tako stala u dizajnerske štikle.

Cure iz ''Seksa i grada'', Victoria Beckham i ostalo društvo koje stalno nabada u visokim potpeticama potaknule su trend ''Pepeljuginog stopala''. Riječ je o estetskom korigiranju stopala koje ih čini užima i ljepšima, a sve kako bi stala u cipele Manolo Blahnik. Postoji i operacija skraćivanja nožnih prstiju, kao i operacija kojom se masnoća iz trbuha ubacuje u stopala kako bi žene bolje podnosile cjelodnevno hodanje u štiklama!

>> Visoke potpetice mogu ozbiljno oštetiti zglobove

U ponudi je i produživanje nožnih prstiju, njihovo ravnanje, kao i postupak kojim se botox ubacuje u stopala i tako sprječava rast gljivica.

Jedna od klinika koje nude ovakve usluge na Beverly Hillsu je Studio City. Njezin osnivač Ali Sadrieh je za Wall Street Journal izjavio kako je nerealno reći ženama da ne nose visoke potpetice. ''Smislio sam način koji dopušta ženama da bezbolno funkcioniraju u stvarnom svijetu'', kaže on. 

Ovaj posao cvjeta diljem SAD-a, iako liječnici upozoravaju da bi se takvi zahvati trebali obavljati samo kako bi se olakšala bol ili popravile deformacije.

28.07.2010. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno