« Seks
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
O, DA :)

Žene dokazano doživljavaju dvije vrste orgazma

Istraživanje na ovu temu moglo se i očekivati od francuskih ginekologa, a zaključak snimanja ultrazvukom dao je neoborive dokaze

Kako li je samo izgledalo istraživanje :)
Kako li je samo izgledalo istraživanje :) (DeviantArt)
Više o

vaginalni orgazam

,

orgazam

,

ženski orgazam

,

klitoralni orgazam

Orgazam je stalna tema tekstova sa savjetima o boljem seksu, a muškarcima je u najvećem broju slučajeva ženski orgazam cilj seksualnog odnosa jer na taj način podižu svoj ego i sliku savršenih ljubavnika. 

Razlike između vaginalnog i klitoralnog orgazma prvi put su spomenute još početkom 20. stoljeća, no do danas je to sve ostajalo u sferi teorije i savjeta seksologa i samoprozvanih seksualnih gurua. 

Ne čudi stoga da su baš Francuzi odlučili istražiti cijelu stvar na znanstveni način, kao nacija poznatih ljubavnika, a ginekolozi koji su se poduhvatili tog "teškog" zadatka pratili su žene žene pomoću ultrazvuka kako bi se izmjerile male promjene u protoku krvi za vrijeme unutarnje i vanjske stimulacije. 

Vaginalna stimulacija uključuje, prema rezultatima istraživanja, i vanjski i unutarnji dio klitorisa, dok vanjska stimulacija ima učinak samo na vanjski korijen klitorisa.

Tako vanjskom stimulacijom više od polovine klitoralnih živaca nije zaposleno, dok vaginalna stimulacija uključuje sve klitoralne živce, stimulirajući ih penisom iznutra, a pubičnom kosti izvana, što u konačnici uzrokuje drugačiju vrstu orgazma. 

Eto, sad znate i to, pa navalite :)

15.03.2014. 23:02:00
Novi komentar
nužno
nužno