« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
OPA!

Ženama su najprivlačniji ćelavi muškarci

Ne samo da ćelavost više nije problem, sada je postala pravi trend.

Ćelavo je cool... kažu žene, stvarno
Ćelavo je cool... kažu žene, stvarno (Pixabay)
Više o

muškarci

,

privlačnost

Postojalo je vrijeme kada su sjajna, reflektirajuća muška tjemena budila žalost i suosjećanje, koliko kod drugih muškaraca, toliko i kod žena.

Budite uvjereni da su ta vremena ostala za nama.

Koliko su se točno trendovi promijenili dokazuje i istraživanje koje tvrdi da su ženama najprivlačniji upravo ćelavi muškarci.

Ne samo da ćelavost više nije problem, sada je postala pravi trend.
Jedan od dokaza da glava bez kose pali na ženskom dijelu populacije je i broj modela Victoria's Secret koje su rekle "da" ćelavim muškarcima.

Istraživanje na Sveučilištu u Pennsyvaniji ispitalo je grupu ženskih i muških studenata da na temelju fotografija ocijene određene osobine muškaraca: privlačnost, samopouzdanje i dominaciju - a ćelavi su muškarci odnijeli pobjedu u sve tri kategorije.

Teorija koja se smatra razlogom takvih rezultata je ta da je ćelavost povezana s dominacijom. Sudionici su prirodno ćelave muškarce, a i one čija je kosa digitalno uklonjena, ocijenili snažnijima od onih koji su imali kosu. Ta činjenica znači također znači da će ih se doživljavati kao "osobe boljeg ekonomskog stanja".

No osim što su proglašeni snažnijima, nedostatak kose dovodi do mišljenja da su muškarci stariji nego što uistinu jesu.

Zato, u slučaju da razmišljate o tome da ošišate kosu, imajte na umu i ove pozitivne i malo manje pozitivnu stranu vašeg novog izgleda.

Piše: Andrea Holi
04.12.2017. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno