« Film
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Željeznička petlja u MM centru

Večeras u 19 sati, uz prisutstvo autora, otvaramo drugu zagrebačku petlju RR Loop | Željeznička petlja u MM centru

Željeznička petlja u MM centru
Željeznička petlja u MM centru (MM centar)
Više o

MM centar

,

Željeznička petlja

,

James Benning

James Benning američki je umjetnik politika krajolika, transcendentalist, pjesnik i matematičar slika vremena. Jedan je od najustrajnijih mislioca i praktičara američke filmske neoavangarde, koji u svom radu usložnjava manipejski maksimalizam strukturalnog filma s početka 1970-ih sa sistemima osobne ekozofije pokretnih slika.

Za svoje prvo putovanje u Zagreb, Rijeku i Vodnjan od 30. ožujka do 4. travnja ove godine, James Benning će uprizoriti šest vizualnih formula za računanje rada vremena u seriji petlji Bez naziva (Vrijeme). Benningova velika petlja psihogeografska je mapa šest digitalnih loopova za pomno iščitavanje šest sustava promjene vremena, koje će autor otvarati dan po dan u šest različitih galerijskih ambijenata sa sudionicima cijelog ili dijela računalnog itinerarija.

Večeras u 19 sati, uz prisutstvo autora, otvaramo drugu zagrebačku petlju RR Loop | Željeznička petlja u MM centru.

|Druga petlja: petak, 31. 03. 2017.

MM centar - SC

Zagreb, Savska 25

|otvorenje u 19:00

Željeznička petlja | RR Loop

digital, boja, zvuk, 70 min

RR Loop je sniman uz željezničku prugu BNSF zapadno od Amboyja, u Kaliforniji. Iz autorova filma BNSF, iz 2012. godine.

Bilješka: pruga slijedi slavnu staru autocestu Route 66.

Instalacije za šest prostora Bez naziva (Vrijeme) odabrao je James Benning, a program se odvija se u sklopu interdisciplinarnog projekta umjetničke organizacije Film-protufilm Serije za invizibilno kino i višegodišnjeg istraživanja Filmskih mutacija za promišljanje modusa prijenosa sustava slika, znanja i memorije filmskog dispozitiva u digitalnom dobu, kustosice Tanje Vrvilo.

Program je ostvaren u partnerstvu i suorganizaciji s Muzejom suvremene umjetnosti, Institutom za suvremenu umjetnost, MM centrom - Kulturom promjene Studentskog centra i Galerijom Greta u Zagrebu, Art-kinom Croatia u Rijeci te Apotekom - prostorom za suvremenu umjetnost u Vodnjanu i programom Kino umjetnika, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

31.03.2017. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno