« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
SUPTILNO ZAVOĐENJE

Želite osvojiti nečije srce na Valentinovo? Budite znojni

Znoj ljude najčešće asocira na smrad i manjak higijene, no znanstvenici tvrde da on može zaluditi osobe suprotnog spola, i to u pozitivnom smislu punom požude

Fotografija vijesti
Više o

Valentinovo

,

seksualna privlačnost

,

zavođenje

,

feromoni

,

znoj

,

požuda

Sapuni, gelovi za tuširanje, dezodoransi i antipespiranti sve su to oružja za vječni rat protiv znoja i znojenja, no možda si pretjeranom higijenom činimo medvjeđu uslugu, barem što se tiče zaluđivanja osoba suprotnog spola. Naime, znanstvenici sugeriraju da malo znoja može pomoći u privlačenju novih ljubavnika kao i zadržavanje trenutnih.

"Feromoni se nalaze u znoju i zato neke djevojke žele nositi majice svojih momaka, i obrnuto. Kada sam bila mlada ja i dečko smo izmjenjivali majice bez da smo razmišljali zašto to činimo. Danas, moj 19-godišnji sin isto to čini sa svojom djevojkom. Očigledno je da se to radi jer nam se sviđa miris koji je partner ostavio na odjeći", kaže Gabriele Froböse, koautorica knjige Lust and Love, Is it More Than Chemistry?.   

Njemački bračni par Gabriele i Rolf Froböse u svojoj knjizi koje je izdalo britansko Kraljevsko društvo za kemiju tvrdi da feromoni iz znoja djeluju, odnosno privlače kako muškarce tako i žene, a kao dokaze za svoju tvrdnju navode rezultate nedavnih istraživanja.

"Postoje tvrdnje da muškarci mogu 'namirisati' kada žena ovulira i tada im je ona najprivlačnija. Ponovno je Majka Priroda na dijelu", pojašnjava Gabriele Froböse.

No koliko znoja je dovoljno za pozitivni efekt? Autorica knjige tvrdi da malo znoja može učiniti čuda, no da se ne smije pretjerivati s tom metodom zavođenja jer se može izazvati kontraefekt, odnosno možemo izgledati prljavo.

14.02.2012. 10:34:05
Novi komentar
nužno
nužno