« Život
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SJAJNO!

Želite biti društveniji? Popijte pivo s ekipom!

Osim toga što je pridonijelo tome da ispitanici brže prepoznaju sretna lica, pivo je povećalo njihovu emotivnu empatiju

Čaša piva s prijateljima rješava probleme
Čaša piva s prijateljima rješava probleme (FreeDigitalPhotos)
Više o

pivo

,

društvena interakcija

,

druženje

Društvenost je karakteristika koju nemamo svi u istoj mjeri, a ponekad je upravo to ono što druge ljude odbija od nas - jednostavno nisu imali prilike upoznati naše pravo ja zbog introvertiranosti ili zatvorenosti.

No, ako pitamo švicarske znanstvenike, taj je problem lako rješiv - podijelite s ljudima čašu piva i percepcija će se odmah promijeniti.

Tim sa sveučilišta u Baselu ispitivao je 60 ljudi, podjednako muškaraca i žena koji su pili alkoholno i nealkoholno pivo. Oni su potom sudjelovali u rješavanju različitih zadataka, od prepoznavanja lica, testa empatije do testa spolne privlačnosti.

Želja za druženjem s drugim ljudima, u veselom i otvorenom okruženju bila je veća u skupini koja je pila alkoholno pivo, među ženama i onima koji su u početku bili povučeni.

Osim toga što je pridonijelo tome da ispitanici brže prepoznaju sretna lica, pivo je povećalo njihovu emotivnu empatiju, posebno onih koji je na početku ispitivanja nisu imali.

Skupini su također prikazane fotografije eksplicitnog seksualnog sadržaja. Nakon što su popili nealkoholno pivo, ispitanici su ih ocijenili manje ugodnima od neutralnih fotografija, ali oni koji su ih smatrali ugodnima bili su ispitanici koji su pili alkoholno pivo, posebno žene.

Stoga, za bolji status u društvu - vodite ljude na pivo, nema vam druge.

30.07.2017. 13:31:00
Novi komentar
nužno
nužno