« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ZAKLADA ANA RUKAVINA

'Želim život' - veliki humanitarni spektakl zahvale svim građanima

Dok će velika estradna imena animirati publiku na pozornici, mnoge će poznate osobe telefonirati u call centru, a sav novac će se iskoristiti za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja

Press konferencija
Press konferencija (Zaklada Ana Rukavina)
Više o

Ana Rukavina

,

zaklada

,

koštana srž

,

zagreb-info

,

Želim život

,

koncert

Zaklada Ana Rukavina organizira tradicionalni peti po redu humanitarni božićni koncert na Trgu bana Jelačića koji će se održati 21. prosinca s početkom u 20 sati u znak zahvale svim dobročiniteljima koji od samih početaka djelovanja Zaklade nesebično pomažu njen rad i misiju kako bi se pružila nada za život svima koji se bore s hematološkim bolestima.

Tijekom godina mnogi poznati izvođači svojim nastupima pomogli su da se podigne svijest o važnosti darivanja koštane srži i matičnih stanica te prikupe potrebna sredstva za nastavak misije Zaklade. Ove godine na središnjem zagrebačkom trgu svojim nastupom to će učiniti AliBi, Bojan Jambrošić, Colonia, E.T., Emilija Kokić, Feminnem, Franka Batelić, Jole, Karma, Kim Verson, Lana Klingor, Jacques Houdek i Novi Fosili.

'Koncert „Želim život" je zahvala svima koji su tijekom godina na bilo kakav način pomagali rad Zaklade i omogućili nam da podržimo sve one kojima borba s bolešću predstavlja borbu za život. Nadam se da će i u budućnosti građani rado podržavati rad Zaklade kako bi svi zajedno nastavili misiju spašavanja što većeg broja oboljelih', rekla je upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, gđa. Marija Rukavina.

Anino pismo "Želim život" ganulo je čitavu hrvatsku javnost, a Ana je postala simbolom nade, optimizma i borbe za život. „Beskrajno volim život i ljude. Znam i imam za koga živjeti. Odustajanje nikad nije bila opcija za mene. Želim život !" bio je Anin apel javnosti u nastojanju da se okupe potencijalni darivatelji i prikupe potrebna sredstva za liječenje, ali i riječi nade svima onima koji su se susreli s tim teškim bolestima.

Ana je postala heroina koja je pokazala da se udruženim snagama može boriti za pomoć svima onima kojima je to potrebno. Nakon njezine smrti borba za pomoć svim oboljelima od hematoloških bolesti nastavlja se u okviru rada Zaklade čiji je cilj proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

U sklopu koncerta biti će organiziran i call centar u kojem će se na pozive na humanitarni broj telefona javljati poznate osobe iz političkog, gospodarskog, zabavnog i sportskog života te tako prikupljati sredstva za daljnji rad Zaklade. Uz velika estradna imena na pozornici i mnoge poznate osobe u call centru svi građani mogu podržati rad Zaklade pozivom na broj 060 9000 (jednim pozivom donira se 5,00 kn + PDV = 6,15 kn, operater humanitarnog telefona je T-HT). Prikupljena sredstva iskoristit će se za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Povodom tradicionalnog petog po redu humanitarnog božićnog koncerta „Želim Život" Zaklada Ana Rukavina studenti Medicinskog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na Trgu bana Jelačića organiziraju akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Svi građani od 18 do 50 godina starosti na dan održavanja koncerta 21. prosinca 2010. od 12:00 do 16:30 sati ispred adventske pozornice moći će dati uzorak krvi i postati potencijalni spasitelji nečijeg života.

Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica ''Studenti za Zakladu Ana Rukavina'' pokrenuta je od strane Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sredinom listopada 2010. godine, a primarna ideja je bila da taj projekt poveže studente grada Zagreba, Studentski zbor te brojne studentske udruge i udruge mladih koji će pridonijeti senzibilizaciji javnosti, a prije svega mladih za spašavanje što većeg broja oboljelih od leukemije. Uz pomoć Registra i Banke krvi iz pupkovine do sada je spašeno sedam života.


16.12.2010. 09:23:48
Novi komentar
nužno
nužno