« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
COOL

Zelenim algama do jeftinog goriva

Zelene alge proizvodit će na jednostavan način veliku količinu jeftinog goriva – američka tvrtka Genifuel uskoro će komercijalizirati proizvodnju

Jeftino i dostupno gorivo
Jeftino i dostupno gorivo (Screenshot YouTube)
Više o

gorivo

,

fosilna goriva

,

zelene alge

Velik broj znanstvenika i istraživačkih timova u svijetu u potrazi je za alternativnim gorivom koje bi zamijenilo naftu, odnosno benzin i dizelsko gorivo.

Već smo pisali kako u praksi uspješno radi postrojenje u Hrvatskoj u kojemu se iz plastične (PET) ambalaže može proizvesti gorivo (iz 1 kg plastike dobije se 0,9 kg dizelskog goriva), o čemu možete pročitati OVDJE.

Znanstvenici američkog Odjela za energetiku u Pacifičko-sjeverozapadnom državnom laboratoriju pronašli su način kako od zelenih algi proizvesti ulje iz kojeg se preradom može dobiti gorivo - dakle proizvodi se nafta iz živih organizama.

Postupak pretvorbe zelenih algi u naftu radi po principu ekspres lonca, ali uz znatno veći tlak i temperature, sve s ciljem kako bi se zelene alge pretvorile u crno ulje.

Američka tvrtka Genifuel, će uskoro komercijalizirati proizvodnju nafte iz zelenih algi, a više detalja možete vidjeti u priloženom videu:

Više pročitajte na portalu Automania.hr

25.12.2013. 20:14:00
Novi komentar
nužno
nužno