« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
svi su isti?

Žele li muškarci zbilja samo seks?

Nisu svi muškarci poput Charilea Harpera iz serije Dva i pol muškarca (mada bi to mnogi rado bili) pokazuje istraživanje

Jedno drugo istraživanje kaže da žene pak žele likove poput Noaha iz Bilježnice
Jedno drugo istraživanje kaže da žene pak žele likove poput Noaha iz Bilježnice (Getty Images)
Više o

veze

,

Charlie Sheen

,

vjernost

,

varanje

,

muškarci seks

,

Andrew Irwin-Smiler

,

Charlie Harper

Muškarci se često smatraju vrlo promiskuitetnima i često ih se optužuje za prevare i afere. No, istraživanje Andrew Irwin-Smilera sa Sveučilišta Wake Forest narušilo je ugled ovom općeprihvaćenom stereotipu.

Smiler kaže da u zapadnoj kulturi prevladava percepcija da muškarci žele samo seks, kao i da su svi muškarci promiskuitetni. No, izgleda da to nije posve točno jer, prema njegovim istraživanjima, većina mladića i muškaraca više cijene emocionalnu povezanost s njihovim partnericama.

Iako muškarci tijekom života zbilja imaju više partnerica nego žene, istraživanje je pokazlo da većina muškaraca ipak ima samo jednu partnericu odjednom, dakle, većina ih svoje bolje polovice ne vara.

Smilerovo istraživanje također pokazuje da različiti i sveprisutni mediji pojačavaju percepciju da su svi muškarci isti (koliko smo samo puta čuli tu rečenicu!). Uzmimo primjer samo nekih muškaraca-likova iz televizijskih serija: Sam Malone iz 'Kafića uzdravlje', Joey Tribbiani iz 'Prijatelja' ili Charlie Harper iz 'Dva i pol muškarca'.

Kad tome dodamo i žuti tisak i skandale s naslovnica, dodaje se težina krivoj ženskoj percepciji o promiskuitetnom seksualnom ponašanju muškog roda.

12.01.2013. 13:21:00
Novi komentar
nužno
nužno