« Zagreb
objavljeno prije 8 mjeseci i 22 dana
ZEGEVEGE

ZeGeVege festival obogacuje turisticku ponudu

Ministarstvo turizma i sporta: ZeGeVege doprinosi obogaćivanju ukupne turističke ponude Grada Zagreba

ZeGeVege festival po 15. put
ZeGeVege festival po 15. put (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

ZeGeVege festival

15. po redu ZeGeVege festival ove godine održat će se na zagrebačkom Europskom trgu 1. i 2. rujna. Podršku najpopularnijem hrvatskom festivalu održivog življenja uputili su i iz Ministarstva turizma i sporta uz izjavu: "ZeGeVege festival već 15. godinu uzastopce ima za cilj podizanje svijesti o važnosti zdravoga života te ujedno promiče domaće ekološke proizvode i proizvođače čime doprinosi obogaćivanju ukupne turističke ponude Grada Zagreba". 

Organizatori, udruga Prijatelji životinja, pozivaju sve da ne propuste ovaj dvodnevni događaj koji će uz razne restorane i izlagače zdrave biljne hrane te kozmetičkih proizvoda i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama promovirati održivo življenje i slaviti veganstvo. Naime, cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima da se upoznaju s ponudom sve prisutnijih veganskih namirnica našeg tržiša te da kroz sveukupno iskustvo dobiju nadahnuće da žive održivije, uz što manji utjecaj na okoliš te bez ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi. Edukacija o važnosti prelaska na biljnu prehranu, čime se izravno spašavaju životi životinja, sprječava masovno zagađenje planeta te potiče zdravlje i dugovječnost, ključan je dio ZeGeVege festivala, a do svih tih informacija posjetitelji dolaze uz finu hranu i dobru atmosferu.

Na ZeGeVege festivalu bit će prisutni razni domaći i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative. Izlagači će nuditi svoje proizvode po promotivnim cijenama i uživanje u degustacijama, a svi posjetitelji, kojih se i ove godine očekuje na desetke tisuća, moći će besplatno dobiti edukativnu brošuru. 

Iz tekstova na edukativnim panoima i slušajući razgovore voditeljice s utjecajnim osobama koje žive održivo, svi će moći saznati prednosti takvog načina života, a oba dana odvijat će se zanimljiv program za djecu i odrasle. Bit će dostupni i veganski recepti kako bi se potaknuli svi da prenesu ugodno iskustvo sa ZeGeVegea u vlastite kuhinje, a na štandovima Prijatelja životinja i udruge Greenpeace potpisivat će se razne peticije.

"Svaki biljni obrok korak je naprijed prema održivom življenju! Dođite 1. i 2. rujna i saznajte nešto novo, počastite se sladoledom ili hamburgerom, slikajte se pokraj velikog natpisa prehrane budućnosti i uživajte u svemu što ćemo pripremiti", izjavili su Prijatelji životinja i pozvali sve, bez obzira na njihove prehrambene navike, da im se pridruže. 

Potporu ZeGeVege festivalu dali su i Grad Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora te Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Više informacija o ZeGeVege festivalu dostupno je na www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com.  

09.08.2023. 13:42:00
Novi komentar
nužno
nužno