objavljeno 09.08.2023. 13:42:00
ZEGEVEGE

ZeGeVege festival obogacuje turisticku ponudu

Ministarstvo turizma i sporta: ZeGeVege doprinosi obogaćivanju ukupne turističke ponude Grada Zagreba

ZeGeVege festival po 15. put
ZeGeVege festival po 15. put (Arhiva)

15. po redu ZeGeVege festival ove godine održat će se na zagrebačkom Europskom trgu 1. i 2. rujna. Podršku najpopularnijem hrvatskom festivalu održivog življenja uputili su i iz Ministarstva turizma i sporta uz izjavu: "ZeGeVege festival već 15. godinu uzastopce ima za cilj podizanje svijesti o važnosti zdravoga života te ujedno promiče domaće ekološke proizvode i proizvođače čime doprinosi obogaćivanju ukupne turističke ponude Grada Zagreba". 

Organizatori, udruga Prijatelji životinja, pozivaju sve da ne propuste ovaj dvodnevni događaj koji će uz razne restorane i izlagače zdrave biljne hrane te kozmetičkih proizvoda i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama promovirati održivo življenje i slaviti veganstvo. Naime, cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima da se upoznaju s ponudom sve prisutnijih veganskih namirnica našeg tržiša te da kroz sveukupno iskustvo dobiju nadahnuće da žive održivije, uz što manji utjecaj na okoliš te bez ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi. Edukacija o važnosti prelaska na biljnu prehranu, čime se izravno spašavaju životi životinja, sprječava masovno zagađenje planeta te potiče zdravlje i dugovječnost, ključan je dio ZeGeVege festivala, a do svih tih informacija posjetitelji dolaze uz finu hranu i dobru atmosferu.

Na ZeGeVege festivalu bit će prisutni razni domaći i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative. Izlagači će nuditi svoje proizvode po promotivnim cijenama i uživanje u degustacijama, a svi posjetitelji, kojih se i ove godine očekuje na desetke tisuća, moći će besplatno dobiti edukativnu brošuru. 

Iz tekstova na edukativnim panoima i slušajući razgovore voditeljice s utjecajnim osobama koje žive održivo, svi će moći saznati prednosti takvog načina života, a oba dana odvijat će se zanimljiv program za djecu i odrasle. Bit će dostupni i veganski recepti kako bi se potaknuli svi da prenesu ugodno iskustvo sa ZeGeVegea u vlastite kuhinje, a na štandovima Prijatelja životinja i udruge Greenpeace potpisivat će se razne peticije.

"Svaki biljni obrok korak je naprijed prema održivom življenju! Dođite 1. i 2. rujna i saznajte nešto novo, počastite se sladoledom ili hamburgerom, slikajte se pokraj velikog natpisa prehrane budućnosti i uživajte u svemu što ćemo pripremiti", izjavili su Prijatelji životinja i pozvali sve, bez obzira na njihove prehrambene navike, da im se pridruže. 

Potporu ZeGeVege festivalu dali su i Grad Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora te Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Više informacija o ZeGeVege festivalu dostupno je na www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com.  

09.08.2023. 13:42:00
http://m.metro-portal.hr/zegevege-festival-obogacuje-turisticku-ponudu/143386/