« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SLAVNA ZEBRA

Zebra na Abbey Roadu postala mjesto od državne važnosti

Londonski pješački prijelaz zbog beatlesa je uvršten na popis britanske kulturne baštine

Abbey Road
Abbey Road (Wikipedia)
Više o

The Beatles

,

Abbey Road

Najpoznatiji pješački prijelaz u pop-glazbi, koji se nalazi u blizini studija Abbey Roada u sjevernom dijelu Londona, britanska vlada u srijedu je proglasila mjestom od državne važnosti.

Obožavatelji legendarnih Beatlesa iz cijeloga svijeta redovito posjećuju pješački prijelaz na Abbey Roadu i poziraju na mjestu na kojem su nastale poznate fotografije slavne četvorice za omot svoje ploče "Abbey Road", na kojemu Paul, John, George i Ringo prelaze zebru.

"Taj londonski pješački prijelaz nije dvorac ni katedrala, no zahvaljujući Beatlesima i njihovu desetominutnu fotografiranju jednog kolovoškog jutra 1969., postao je snažnim obilježjem naše kulturne baštine", rekao je britanski ministar turizma i kulturne baštine John Penrose.

Penrose je spomenuti prijelaz uvrstio u II. kategoriju po važnosti za očuvanje britanske kulturne baštine. Zebra će se moći preuređivati, no samo uz odobrenje lokalnih vlasti koje će voditi računa o stanju, funkciji i povijesnom značenju toga posebnog pješačkog prijelaza. U veljači je vlada u II. kategoriju popisa kulturne baštine uvrstila i studio Abbey Road.(hina/metro-portal)

22.12.2010. 17:10:06
Novi komentar
nužno
nužno