« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
KARLOVAC

Zbog čestitke ustaškog sadržaja iz HDZ-a isključen Ivan Turković

Mladi HDZ-ovac je vlasniku puba kojeg su u studenome razbili njegovi stranački kolege, SMS-om čestitao dan osnutka NDH.

(Danijel Tuškan, CROPIX)
Više o

provokacija

,

Željko Godač

,

Mladež HDZ-a

,

Ivan Turković

,

NDH sms

,

ustaštvo

,

Karlovac

,

Stjepan Turković

,

Matija Perković

,

Damir Jelić

Karlovački Gradski odbor HDZ-a isključio je danas iz članstva Ivana Turkovića, osudio SMS-čestitku s ustaškim sadržajem koju je jutros poslao Željku Godaču, vlasniku "River puba", kafića u kojem se u studenom prošle godine dogodio izgred u kojem su sudjelovali članovi Mladeži karlovačkoga HDZ-a, i ogradio se od nje.

U priopćenju predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Damira Jelića navodi se da je Ivan Turković isključen na prijedlog Gradskog odbora Mladeži HDZ-a.

U SMS poruci koju je medijima dostavio vlasnik "River puba" Godač čestita se 68. godišnjica proglašenja NDH, što se ocjenjuje povijesnim jubilejem.

U odvojenom priopćenju i predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Matija Perković oštro osuđuje postupak Ivana Turkovića i zaključuje da on nije iznosio stajališta Mladeži HDZ-a jer ona ne podupire i neće podupirati bilo što vezano uz ustaštvo.

Perković objašnjava da je Gradski odbor Mladeži HDZ-a Prijedlog odluke o brisanju Turkovića iz članstva HDZ-a dostavio Gradskom odboru te stranke zbog njegova "neprimjerenog postupka".

Stjepan Turković, Ivanov otac, član HDZ-a i direktor karlovačke gradske tvrtke "Zelenilo", potvrdio je medijima da je njegov sin poslao spornu poruku. Istaknuo je kako mu zbog toga žao, da u njegovoj obitelji nikada nije bilo ustaštva ni bilo kakve ustaške ikonografije te dodao kako "u HDZ-u nije mjesto nikom tko ima bilo kakve veze s ustaštvom".

Od Željka Godača doznaje se da se danas nije stigao sastati s odvjetnikom, ali policiji će svakako prijaviti taj izgred. Kako je rekao, od događaja u studenome ne prestaju anonimni telefonski pozivi s "uznemiravanjem i prijetnjama".

Ivan Turković nije se spominjao u izgredu koji se u "River pubu" dogodio lani u studenome. (hina/metro-portal)

10.04.2009. 23:10:34
Novi komentar
nužno
nužno