« Stand up
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
STAND-UP

Završio je četverodnevni festival stand-up komedije

Završne je večeri dvorana bila dupkom puna - gledatelji su u nekoliko navrata preskakali ogradu samo da bi uspjeli ući na Festival

Panč Festival Stand-up komedije
Panč Festival Stand-up komedije (Goran Vugrinec)
Više o

Ivan Šarić

,

stand up komedija

,

Marina Orsag

,

panč festival

,

stand up

,

Ida Prester

,

Aleks Curać Šarić

,

svrike

,

afera silovanja

,

alkalna hidroliza

Hrvatski su stand-upovci, tj. organizatori Panč festivala vjerojatno bili jedini u Hrvatskoj koji nisu priželjkivali ulazak naše vaterpolske reprezentacije u finale jer se termin poklapao sa završnom večeri Panč festivala. Pokazalo se međutim da nije bilo razloga za strah jer je završnu podstavu došlo vidjeti više ljudi nego što stane u dvoranu Boogalooa. Najbolji dokaz je preko nekoliko ulovljenih u preskakanju ograde Boogalooa.

Prvi je nastupio Mladen Pahović iz Slovenije koji je na stranom jeziku odradio odličan nastup potrudivši se govoriti hrvatski tako dobro da, tko nije znao, ne bi mogao pogoditi da se ne radi o domaćem komičaru. Zafrkavao se na račun Slovenaca, hvala Bogu, naših međusobnih odnosa - zezao je Pahora (koji "za razliku od Salome nikada nije imao muda"), homoseksualce, mačo-frajere, seljačine, budale i svakoga u publici pomalo.

Drugi je bio Aleks Curać Šarić koji je toliko šarmantan u svom psiho-killer identitetu da gledatelji samo znaju da su se smijali, ali se baš ne mogu točno sjetiti čemu. Poslije Aleksa koji nas je (ipak smo se sjetili) podučio kako to dečkima izgleda kupovati uloške u DM-u i kako treba, a kako ne treba psovati, na scenu je došao Vlatko Štampar koji se može pohvaliti titulom najvećeg hrvatskog komičara. Titulu neće baš lako izgubiti ako nove nade stand-upovci ne počnu novačiti među Ciboninim juniorima. Vlatko nam je govorio o krumpirima, Bogu, Belli i Edwardu iz Sumraka, te je kao i Aleks bio odličan i zagrijao je publiku za ipak glavnu zvijezdu večeri Ivana Šarića. 

A Ivan Šarić - kad je toliko duhovit na TV-u u limitirajućoj formi - onda nije teško zamisliti kakav je bez imalo samocenzure - još uvijek nevjerojatno fin i pristojan sa stalno prisutnim lightmotivom  - tko o čemu, Šarić ipak bar malo o travi. Tako smo čuli kako poruke s TV-a djeluju na splitske pušače marihuane, zašto je mamama uvijek najvažnije da se djeca dobro obuku - čak i Hitlerovoj majci kad je najavio napad na Rusiju...

Za kraj nas je zabavio britanac Matthew Osborn - retro lik koji izgleda kao da je upravo izašao iz filma o Austinu Powersu. Odlično je što je festival međunarodni, međutim to znatno bolje funkcionira kod gostiju iz Slovenije koji se trude nastupati na hrvatskom, a za Britance bi prikladniji bio manji prostor u kojem bi se mogle bolje čuti i lakše shvatiti urnebesno smiješne poante komičara iz zemlje koja bez premca ima najbolji humor na svijetu.

U svakom slučaju jedva čekamo novi Panč i nove nastupe naših i stranih komičara! Domaće već sljedećeg mjeseca možete gledati u MMC Studiju - bivšem kinu Studio u Vlaškoj ulici. Uživajte!

 

12.09.2010. 15:54:54
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    miha klancar
    12.09.2010. 20:48
    Slovenac otvorio 4. večer Panč festivala. Super Mladen, samo tako dalje.
Novi komentar
nužno
nužno