« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
GLAZBA

Završio 31. MBZ

U ponedjeljak, 20. rujna, završio je četvrti blok ključnog festivala suvremene glazbe u Hrvatskoj!

MBZ
MBZ (Arhiva)
Više o

glazba

,

31. MBZ

30. rujna predstoji nam još druga izvedba opere Berislava Šipuša Posljednji intermezzo, opere po motivima iz djela Janka Polića Kamova, Cesara Pavesea, Paula Celana i Federica Garcie Lorce.

Ova opera svoju praizvedbu doživjela je u subotu, 18. rujna HNK u Zagrebu. Kolibretisti opere su dramaturg predstave Ivan Penović i redateljica koncerta Marina Pejnović, a poluscenskom izvedbom opere u četiri slike, u kojoj sudjeluju solisti, zbor i orkestar Opere HNK Zagreb te gosti, ravnao je i ravnat će ponovno 30. rujna maestro Šipuš.

Ulaznice za drugu izvedbu opere pronađite ovdje

Festival suvremene glazbe koji ove godine slavi 60. rođendan zbog pandemije je održan u četiri bloka. Umjesto desetak intenzivnih dana kada se Zagreb pretvori u pozornicu za velika hrvatska i inozemna skladateljska imena, zborove, bEndove i umjetnike, ove godine uživali smo u festivalu kroz četiri bloka, počevši od travnja. Furioso!, Shifting, Le sacre de l´été i Celebration nazivi su blokova koji su nam donijeli bogat i raznolik program.

Sveukupni dojmovi se još uvijek sliježu, pregršt je "ostavštine" iza svakog od blokova, počevši od online koncerata koji će nam ostati kao trajna baština, preko stotina fotografija pa sve do uspomena proizašlih iz druženja, upoznavanja, skladanja i sviranja.

23.09.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno