« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
2010.

Završen 16. Sa(n)jam knjige u Istri

Ovogodišnji sa(n)jam knjige u Istri okupio je više od 250 nakladnika koji su izložili gotovo 22 tisuće naslova

Završen 16. Sa(n)jam knjige u Istri
Završen 16. Sa(n)jam knjige u Istri (sanjamknjige.hr)
Više o

Sa(n)jam knjige

U pulskom Domu hrvatskih branitelja završen je večeras 16. Sa(n)jam knjige u Istri.

U sklopu te kulturne manifestacije danas je u programu "Doručak s autorom" gostovao ovogodišnji dobitnik knjižne nagrade "Kiklop" za životno djelo Slavko Goldstein, predstavljena je knjiga Voje Šiljka "Ulicama lutam ne bih li se sreo" u izdanju zagrebačkog V.B.Z.-a, te knjiga Drage Orlića "Ispovijest jednog kinoamatera u izdanju nakladnika "Antibarbarus".

Ovogodišnji laureat "Kiklopa" za životno djelo Goldstein govorio je i o nedavno objavljenoj knjizi "1941.- Godina koja se ponavlja" u kojoj je "intimnu povijest svoje obitelji iskoristio za pronalaženje korijena zla, koji su oblikovali zločince i zločine tog vremena".

"Naravno da nisam otkrio korijene zla jer da sam to učinio, odnosno da je bilo tko od nas to učinio, više ne bi imalo smisla pisati ili baviti se filozofskim pitanjima", rekao je Goldstein. Dodao je kako smatra da je time ipak pridonio razumijevanju onoga što se tada dogodilo.

Danas, zadnjeg dana sajma predstavljena je pazinska "Hiža od besid", kuća za pisce o čijem su projektu, njegovoj funkciji, razvoju i budućim planovima govorili Nenad Ušumović, Davor Šišović, Nenad Popović, Iva Ciceran i Magdalena Vodopija.

Ovogodišnji sa(n)jam knjige u Istri okupio je više od 250 nakladnika koji su izložili gotovo 22 tisuće naslova, uglavnom knjige koje su objavljene u posljednje tri godine. (hina/metro-portal)

12.12.2010. 19:41:26
Novi komentar
nužno
nužno