« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
HE HE

Zašto žene vole starije, a muškarci mlađe

Odgovor na pitanje iz naslova zvuči prilično jednostavno - muškarci biraju na temelju izgleda, a ženama se sviđa položaj i novac

Stariji muškarac i mlađa žene nije rijetka kombinacija
Stariji muškarac i mlađa žene nije rijetka kombinacija (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

stariji muškarci

,

mlađe žene

Žene u zadnje vrijeme dolaze u žižu javnosti kad odaberu mlađeg partnera, poput recimo Madonne, Jennifer Lopez, Mariah Carey ili Demi Moore, no i dalje je češća pojava stariji muškarac s mlađom ženom. 

Istraživanja su pokazala da su muškarci skloniji birati partnerice prema izgledu, dok je ženama u najvećem broju slučajeva važan materijalni faktor i društveni položaj muškarca pri odabiru partnera. 

Tako stariji muškarci mlađe žene biraju kako bi potvrdili svoju moć i produžili mladost, makar prividno, dok žena koja bira starijeg muškarca obično biva financijski sigurna i može se lakše društveno i profesionalno afirmirati. 

Iskustvo starijeg partnera lako ubrzava razvoj mlađeg, kako osobni tako i seksualni, a mlađem se partneru u takvim vezama može osigurati više pažnje i sigurnosti. 

Naravno, mlađi partneri u vezama moraju preskočiti neke faze u razvoju kako bi se izjednačili sa starijim, koji se opet mora vratiti u neke ranije faze svog života. 

20.04.2014. 20:16:00
Novi komentar
nužno
nužno