« Život
objavljeno prije 2 godine
SNIFFF :)

Zašto vam partner/ica njuška po mobitelu?

Razlog za to često nije samo ljubomora, naprotiv, navedena radnja može ukazivati na neke druge probleme s kojima se vaš partner ili partnerica bore.

Nema tu jasne granice...
Nema tu jasne granice... (Arhiva)
Više o

partner

,

mobitel

Ako ste imalo ljubomorna osoba, vjerojatno vam je palo na pamet malo pronjuškati po mobitelu svog partnera/ice... ili ste, što je vjerojatnije, to već i napravili.

Naime, neke su studije pokazale da 34 posto žena i 62 posto muškaraca njuška po partnerovu mobitelu. A razlog za to često nije samo ljubomora. Naprotiv, navedena radnja može ukazivati na neke druge probleme s kojima se vaš partner ili partnerica bore.

(Ne)povjerenje - povjerenje je temelj svake veze. A način na koji i koliko vjerujete svom partneru/ici uvelike ovisi o prošlom iskustvu. Stoga, ako vaš partner misli da mu lažete, možda se opekao u prošlosti.

Nezadovoljstvo vezom - u zdravoj vezi partneri si vjeruju, međusobno se poštuju, a imaju i život i interese van veze. No, ako jedan ili jedna od njih imaju poriv da njuškaju po mobitelu, možda ozbiljno sumnjaju u vlastitu vezu. Možda vaš partner/ica jednostavno nije siguran da stvari idu u dobrom smjeru.

Nisko samopouzdanje - iako onaj koji njuška po vašem mobitelu vjerojatno misli kako druga osoba ima problema s povjerenjem, situacija je zapravo često obrnuta. U većini slučajeva osoba koja čita SMS poruke i mejlove partnera/ice se brine da nije dovoljno dobra.

Nema otvorene komunikacije - ako ste primijetili da vaš partner ili partnerica provjerava vaš mobitel ili mejl umjesto da s vama priča otvoreno, to može biti znak da zapravo nešto skriva. Partner koji je vrijedan vašeg vremena i pažnje neće odbiti poziv da pričate i otvoreno razgovarate o mogućim problemima koje imate.

Želi pažnju - zastanite na trenutak i razmislite koliko ste puta u zadnjih mjesec dana otvoreno razgovarali s vašim partnerom ili partnericom. Je li sve bilo uobičajeno ili je drastično pao broj puta kada ste otvoreno razgovarali? U nekim slučajevima izostanak komunikacije može dovesti do činova kojima se nećete ponositi, poput provjeravanja partnerova telefona iza leđa

15.10.2019. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno