« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
EH, DA... :)

Zašto trebamo dnevnu i noćnu kremu?

Krema koja se nanosi na dnevnoj bazi najčešće sadrži antioksidanse koji kožu štite od slobodnih radikala te čuvaju lipide koji su neophodni kako bi ona izgradila svoj obrambeni sustav

Zašto nam trebaju dvije kreme?
Zašto nam trebaju dvije kreme? (Arhiva)
Više o

njega lica

,

dnevna krema

,

noćna krema

Krema za dan, krema za noć... mnogi misle da se radi o istim stvarima i da tu mogu uštedjeti novac, kupujući i koristeći istu za obje stvari - no, ipak griješe!

Premda mnogi misle da je korištenje iste kreme za dan i noć savršeno rješenje za uštedu, stručnjaci upozoravaju da je riječ o različitim sastojcima. Dobra dnevna krema sadrži zaštitu od štetnih ultraljubičastih zraka te kožu štiti od utjecaja onečišćujućih tvari iz okoliša, a može se upotrijebiti i kao podloga za make-up. 

"Krema koja se nanosi na dnevnoj bazi najčešće sadrži antioksidanse koji kožu štite od slobodnih radikala te čuvaju lipide koji su neophodni kako bi ona izgradila svoj obrambeni sustav", kaže njemačka kozmetičarka Susanne Dethlefs. 

Krema koja se na kožu lica nanosi noću omogućuje regeneraciju kože i 'popravlja' štetu nastalu tijekom dnevnoga izlaganja onečišćujućim tvarima iz okoliša. 

"Noćna je krema nešto bogatije teksture od dnevne, no ne nužno. Ima anti-aging učinak koji stimulira obnovu stanica, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora. Noćne kreme njeguju kožu lica, hidratiziraju je, pospješuju stvaranje kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, zaglađuju kožu, obnavljaju stanice kože i čine je mekšom.

Tijekom noći koža se priprema za oporavak i hidratizaciju, a jačanjem zaštitnog sloja kože krema koja se nanosi prije spavanja dugoročno ima veliku dobrobit za pore lica. No ako se primjenjuje tijekom dana može stvoriti dojam masne kože. 

Koža lica ima različite funkcije danju i noću. Danju ulaže više energije na zaštitu od stresa i drugih štetnih čimbenika zbog čega dnevna krema povećava elastičnost i otpornost kože. 

Prije nanošenja kreme na noćnu njegu ključno je temeljito ukloniti sav make-up i nečistoću s lica. Tek tada noćna krema može djelovati učinkovito. 

09.03.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno