« Žene
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
HMM :)

Zašto su muškarci nekad skloni lažima?

Stvari dobivaju još čudniji zaokret u trenucima kad pomisle da bi istina mogla pogoršati situaciju i, na bilo koji način, njima ugroziti mir i spokoj

Nerijetko se laže ...
Nerijetko se laže ... (Shutterstock)
Više o

laži

,

muškarci

,

laganje

Muškarci uglavnom nemaju ništa protiv laganja, naravno u slučaju da su oni ti koji govore neistinu, a kako pritom niti ne misle da bi takvim ponašanjem narušili povjerenje u vezi, to će napraviti bez nekog specijalno pametnog razloga, iz čiste lijenosti.

Primjerice, muškarci će laž preko usta lako prevaliti ako misle da je predmet laži potpuno nevažan. Smislit će na brzaka bilo što samo da se toga riješe, a male laži za muškarca su sve što njima nije važno.

Stvari dobivaju još čudniji zaokret u trenucima kad pomisle da bi istina mogla pogoršati situaciju i, na bilo koji način, njima ugroziti mir i spokoj. Tada misle da bi žena mogla sve krivo shvatiti ako čuje istinu i laž je već na putu.

Ponekad logika postaje čudnovata, pa misle da će na neki način laž promijeniti budućnost na bolje, pa tako izbjegavaju svađu u sadašnjosti kao zalog imaginarne svijetle budućnosti.

Tek toliko da se zna, nije rijetkost da muškarci misle da istina jednostavno nije dovoljno dobra, tj. neće ih predstaviti u dovoljno dobrom svjetlu pa neće biti privlačni drugom spolu.

Sve u svemu, ljenost vlada muškim umom, ponekad, pa i ako ga ulovite u laži, razmislite o ovome

30.07.2015. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno