« Život
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
EH, DA... :)

Zašto se nije dobro svađati?

Što je više svađa bilo između partnera, muževi su se osjećali negativnije, što nije problem i sa ženama

Pazite što radite!
Pazite što radite! (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

svađe

,

svađanje

Brakovi i veze u kojima se partneri često svađaju mogu negativno utjecati na zdravlje, kažu rezultati novog istraživanja na sveučilištima u Nevadi i Michiganu. "Može čak imati jednaki utjecaj kao pušenje ili alkoholizam", rekla je znanstvenica Rosie Shrout za New York Post. 

Istraživanje se provodilo na 373 heteroseksualna para iznad 16 godina. Ispitivali su ih koliko se često ne slažu oko pitanja djecenovca i ostalih zajedničkih tema.

Također, znanstvenici su pratili zdravstvene probleme sudionika, uključujući probleme sa spavanjem, glavoboljama te osjećajima tjeskobe i nervoze.

Oni parovi koji su se više svađali, imali su ove probleme više naglašene.

Također, što je više svađa bilo između partnera, muževi su se osjećali negativnije, što nije problem i sa ženama. "Generalno, žene ulaze u brakove s već slabijim zdravstvenim stanjem, stoga muškarci mogu više "pasti" nego što to mogu one", kaže Shrout.

Mnoga su već istraživanja pokazala kako loše i toksične veze mogu veoma negativno utjecati na zdravlje pojedinca. Rosie preporučuje otvorenu i iskrenu komunikaciju koja "razbija" sukob i pretvara ga u iscjeljenje. 

13.12.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno