« Život
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ČAŠICA VIŠE...

Zašto nije pametno piti na poslu

Konzumiranje alkohola na uredskim zabavama drugačije utječe na vaše ponašanje nego pijenje u baru

Fotografija vijesti
Više o

zabava

,

alkohol

,

ured

Slavlja u uredu ponekad znaju izmaći kontroli. Čašica više i dotada ugledni i vrijedni radnici počinju se ponašati neprikladno. Zaplešu na uredskom stolu, kolege jedni drugima otkrivaju najintimnije tajne koje ni u snovima ne bi rekli.

Znanstvenici su ustanovili da problem ne leži isključivo u alkoholu nego u mjestu na kojem se on konzumira, piše DailyMail.

Prema njihovom istraživanju, u okruženju u kojem se tradicionalno konzumira alkohol, poput kafića i barova, mozak je u stanju prilagoditi se smanjenoj samokontroli koju alkohol stvara.

S druge strane, pijenje na radnom mjestu pojačano snizuje inhibicije, zbog toga što je mozak navikao da ste tamo trijezni i koncentrirani i stoga nije u stanju kompenzirati vaše ponašanje.

Prema Dr. Suzanne Higgs, voditeljici istraživanja sa sveučilišta u Birminghamu, ovaj prilično nezgodan način rada mozga isključivi je krivac za blamiranje na poslu, pa čak i u situacijama kada se popije manje nego inače.

Stoga, preporuka glasi: na uredskim partijima izuzetno umjereno, ako ne želite da vas sljedećeg radnog dana kolege gledaju kao da ste pali s Marsa.

13.09.2011. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno