« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
STVARNO?

Zašto nije loše biti neurotičan?

Vrlo visoka kreativnost ide ruku pod ruku s neurotičnošću, pokazali su rezultati istraživanja koji su iznenadili i psihologe

Stalno brinete? Nije to loše...
Stalno brinete? Nije to loše... (Arhiva)
Više o

neurotičnost

,

kreativnost

Zabrinutost je jedna od onih osobina koje ljudima idu poprilično na živce kad postanu nečija glavna karakteristika i pređu u neurotično ponašanje, no ako spadate u takve imamo odličnu vijest za vas - zapravo imate jednu veliku psihološku prednost pred drugim ljudima.

Naime, najnovije je istraživanje pokazalo da neurotičnost ide ruku pod ruku s izuzetno visokom razinom kreativnosti.

Do sada se neurotičnost iliti negativno razmišljanje o životu povezivala s pretjeranom osjetljivošću na okolinu i prepoznvanje prijetnji u situacijama gdje ih zapravo uopće nema, tako da se takvo ponašanje uglavnom karakteriziralo kao negativno.

No, istraživanje je pokazalo da je za pretjeranu zabrinutost odgovoran dio čeonog režnja koji je ključan za kreativnost, tako da su te dvije stvari zapravo usko povezane.

Ukratko, kako je dio mozga koji se pokazao aktivnijim kod neurotičnih ljudi ujedno zaslužan za zamišljanje i maštu, nije neki problem objasniti zašto s kreativcima nije jednostavno raditi i pronaći zajednički jezik.

07.04.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno