« Žene
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
ZNATE LI?

Zašto muškarci toliko vole kartati?

Zbog čega kartaška igra doista pristaje skoro svakom muškarcu, odnosno gospodinu?

Zašto je kartanje toliko cool?
Zašto je kartanje toliko cool? (Arhiva)
Više o

muškarci

,

kartanje

,

kartaške igre

Kartaške igre imaju svoju daleku prošlost. U različitim su oblicima kartaške igre postojale već tisućama godina, a prvi su se puta igrale na Dalekom istoku. Odande su se karte putem trgovaca i putnika polako prenijete u Europu.

Klasični deck od 52 karte koji je danas najrašireniji, prvi put je igran oko 1400. godine u Francuskoj. Tada su i stvoreni glavni likovi dečko, dama, kralj i kraljica, odnosno pik, žir, herc i karo. Zbog čega kartaška igra doista pristaje skoro svakom muškarcu, odnosno gospodinu? Pokušajmo odgonetnuti.

Mobilnost

Mobilnost, drugim riječima s kartama uvijek možete biti u pokretu, odnosno sama površina za igranje može biti vrlo mala i improvizirana. Zbog toga je kartanje uvijek bilo popularno kod mornara, vojnika, putnika, avanturista.

Brzina

Kod raznih drugih društvenih igara uvijek postoji proces pripreme, stola ili neke prikladne površine, pa postavljanje same igre, a tu je još slučaj da većina igara traje prilično dugo.

Kod kartaških igara, karte izvadite ih iz džepa, promiješate, podijelite i igri ste. Igre mogu trajati kratko, unutar minute, ali mogu trajati i prilično dugo, satima. No, takve duge igre imaju mjesta i vrijeme za stanke i odmor.

Ako vas zanima zašto muškarci kartaju, više pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.12.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno