« Seks
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
EH, DA... :)

Zašto muškarci pričaju bajke o seksualnim podvizima?

Laže se naveliko
Laže se naveliko (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

broj partnerica

Prije ili kasnije, u svakoj vezi dođe onaj trenutak kad se postavi pitanje: "A s koliko si ti partnera spavao/la?" Iako je češća situacija da muškarci imaju veći broj bivših ženskih partnerica u rukavu, novo istraživanje pokazuje kako oni ipak znaju preuveličati svoj pravi broj. U isto vrijeme, žene dodatno smanje svoj broj partnera pa ta razlika bude još i veća. 

Znanstvenici sa Sveučilišta u Glasgowu odlučili su istražiti nepodudaranje u broju partnera s kojima su muškarci i žene spavali s onim kojeg zapravo prezentiraju na glas. Kao uzorak uzeli su 15 162 osobe od 16 do 74 godina od kojih su muškarci spavali, kako kažu, s prosječno 14 žena, a žene sa sedam muškaraca.

Rezultati su pokazali koji su glavni razlozi zašto muškarci skoro pa udvostručuju broj žena s kojima su spavali

Prvi je razlog želja da prikažu ekstremne brojeve kako bi prikazali veću muškost, stoga najčešće zaokruže broj na cijeli te na taj način ga povećaju.

Drugi je ženska preferencija da uvijek izbroji točan broj partnera te ga rijetko uveća, eventualno smanji.

Treći i zadnji razlog je različiti stav muškaraca i žena o "casual" ili "one night stand" seksu. Žene takav seks rjeđe opisuju kao pohvalan, stoga muškarce s kojima su ga prakticirale često izbace s popisa. 

02.08.2018. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno