« Život
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
ZNATE LI?

Zašto je važno biti pravi tata od rođenja?

Muškarci se nerijetko povuku baš u prvim mjesecima života djeteta jer se još ne snalaze u svojoj novoj ulozi, psiholozi poručuju kako baš tad moraju biti izuzetno angažirani i prisutni

Tata je važan od rođenja
Tata je važan od rođenja (Arhiva)
Više o

djeca

,

očevi

,

bebe

Važnost za razvoj djeteta imaju i očevi i to od najranije dobi. Iako se muškarci nerijetko povuku baš u prvim mjesecima života djeteta jer se još ne snalaze u svojoj novoj ulozi, psiholozi poručuju kako baš tad moraju biti izuzetno angažirani i prisutni. 

Istraživanje je pokazalo da će djeca koja su u prva tri mjeseca života provodila vrijeme s očevima imati bolje kognitivne sposobnosti od djece čiji očevi nisu bili angažirani oko njih u prvim mjesecima. 

Znanstvenici su promatrali odnos 128 očeva i njihove djece te došli do otkrića da je novorođenčad čiji su očevi imali stalnu interakciju s njima mentalnmo puno jača od djece koja su bila lišena očeve pažnje u najranijoj dobi. 

Mentalna aktivnost beba koje su sudjelovale u istraživanju mjerena je u dobi kad su bebe imale dva mjeseca. Ispostavilo se da su bebe koje su više vremena provele s očevima bile mentalno naprednije, brže su razmišljale i lakše usvajale nove vještine. 

Također je utvrđeno da spol bebe nije igrao bitnu ulogu u rezultatima istraživanja

Psiholozi su dosad naglašavali kako su prve tri godine najvažnije za razvoj bebe, a sad možemo dodati i da su prva tri mjeseca isto tako izuzetno bitna. Stog očevi, zaboravite na strah i aktivirajte se oko svoje djece od samog početka. 

02.11.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno