« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
STVARNO?

Zašto je sjajno raditi - ništa?

Dosada se može činiti zastrašujuća, no znanstvenici tvrde da se baš u njoj krije ključ za samorazvoj

Iz dosade dolaze sjajne ideje
Iz dosade dolaze sjajne ideje (Arhiva)
Više o

dosada

,

razmišljanje

Trenuci u danu koji su lišeni bilo kakvog sadržaja, dozvoljavaju našim mislima da se dobace izvan okvira

"Potencijal dosade toliko je velik  i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku. Dosada je ključni element naše kreativnosti i samo razvoja", smatra profesorica Sherry Turkle s MIT-a.

Ukoliko se slažete s profesoricom Turkle, prakticirajte ova tri koraka i oslobodite si vrijeme za dosadu, odnosno za razvoj svojih potencijala. 

Isključite internet - pisci poput Jonathana Franzena i Zadie Smith kažu kako im je za stvaranje vrlo važno da rade na mjestu na kojem nema interneta. Naime, internet nije samo vrtsa distrakcije, već laki bijeg od posla u trenutku kreativne krize. Iako može biti neugodna, dosada je najbolji način da pronađete rješenje. 

Prazan prostor - bilo da putujete na posao ili šetate, dopustite svojim mislima da slobodno lutaju. Nemojte se fokusirati na probleme koji vas okupiraju, već radije razmišljajte o filmu koji ste sinoć pogledali, knjizi koju ste pročitali ili nečemu zanimljivom što ste upravo vidjeli u izlogu. Nove informacije pružit će vam novu perspektivu i pomoći vam da problem sagledate iz drugog kuta.

Sanjarenje na rasporedu - ako ste pretrpani poslom, teško da možete pronaći vremena za ne raditi ništa. No, tu ste u krivu. Dovoljno je odvojiti i deset minuta dnevno kako bist e stavili "Mozak na pašu". Sanjarenje  nije samo znak visokog stupnja inteligencije . već i izvor velikog zadovoljstva.  Svakodnevno sanjarite barem deset minuta. Usavršite tu vještoinu i pomoći će vam rješavati probleme i jačati produktivnost.  

11.12.2020. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno