« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
TAKAV ŽIVOT

Zašto ćete najvjerojatnije završiti s pogrešnom osobom?

U mudrijem, više samo-svjesnijem društvu od našeg, standardno pitanje na bilo kojem od prvih izlazaka bilo bi: "A kako si ti lud(a)?"

Jesam li pogriješio/la?
Jesam li pogriješio/la? (Shutterstock)
Više o

brak

,

veza

,

partner

,

pogrešna osoba

Alain de Botton, poznati 'filozof svakodnevice', za New York Times je napisao sjajni članak o jednom od naših najvećih strahova: je li ovo baš prava osoba za mene? Ali, ne brinite, nema veze čak i ako otkrijete da se u braku s progešnom osobom.

To je jedna od stvari za koje se bojimo da bi nam se mogle dogoditi. Jako se trudimo to izbjeći. Ali opet radimo sve isto: stupamo u brak s pogrešnom osobom.

Djelomice zato što imamo zbunjujuće mnogo problema koji se javljaju kada se pokušamo približiti drugima. Mi izgledamo normalno samo onima koji nas ne poznaju vrlo dobro. U mudrijem, više samo-svjesnijem društvu od našeg, standardno pitanje na bilo kojem od prvih izlazaka bilo bi: "A kako si ti lud(a)?"

Možda imamo latentnu sklonost da poludimo kad se netko ne slaže s nama ili se možemo opustiti samo kad radimo; možda smo zeznuti po pitanju intimnosti nakon seksa ili se povlačimo u sebe nakon što doživimo poniženje. Nitko nije savršen. Problem je u tome što prije braka rijetko kopamo po našoj složenosti. Kad god usputni odnos prijeti razotkriti naše mane, mi zamjerimo našim partnerima i završimo priču. Što se tiče naših prijatelja, njima nije dovoljno stalo za obaviti teški posao da nas prosvijetle. Jedna od povlastica biti sam stoga je iskreni dojam da je s nama zapravo prilično lako živjeti.

Cijeli članak pročitajte na portalu Gentleman.hr

03.08.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno