« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ŠTEDI SE

Zaposlenici Holdinga po prvi put neće dobiti povećanje plaće

Nakon višemjesečnih pregovora postignut je dogovor sa sindikatima, pa će 12.127 radnika imati istu plaću kao i prošle godine

(Drago Sopta/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Zagrebački holding

,

Ivo Čović

,

Ivan Tolić

,

Holding plaće

Djelatnici Zagrebačkog holdinga po prvi put otkad je ustrojena ova tvrtka neće dobiti povećanje plaće, piše portal Zagrebancija.

Predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović je nakon više od dva mjeseca uspio postići dogovor s 51 sindikatom, a danas je potpisan Ugovor kojim osnovica za plaću 12.127 zaposlenika Holdinga ostaje 2.884,87 kuna, dakle, kao što je bila i u 2009. godini.

Prema starom kolektivnom ugovoru rast plaća trebao je iznositi oko 3 i 3,5 posto. Taj postotak je računat na način da se uzeo prosječan rast plaća u zagrebačkom gospodarstvu u prvih osam mjeseci plus jedan posto za naknade.

No, ta odredba je ostala zamrznuta, pa će Holding na plaće svojih zaposlenika u 2010. godini potrošiti 1,663 milijarde kuna.

''Uspjeli smo pobijediti s dobrim argumentima i zdravim razumom'', rekao je član Uprave Ivan Tolić.

Iako je Holdingu uspjelo promijeniti kolektivni ugovor, u Gradu Zagrebu se to neće dogoditi. Gradonačelnik Milan Bandić je, naime, uoči predizborne kampanje povećao svim zaposlenicima plaće za tih 3 do 3,5 posto.

26.01.2010. 13:19:07
Novi komentar
nužno
nužno