« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
PREDSJEDNIČKI IZBORI

Zagrepčani popis birača mogu provjeriti do 12. prosinca

Birači se o popisu mogu informirati u Gradskom uredu, na webu i putem SMS-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Jerković/Cropix)
Više o

predsjednički izbori

,

popis birača

,

Gradski ured za opću upravu

Povodom raspisivanja izbora za predsjednika Hrvatske, Gradski ured za opću upravu danas je izvijestio da u Zagrebu svi građani mogu do 12. prosinca pogledati svoj upis u popis birača, tražiti njegovu dopunu ili ispravak.

Iz Ureda poručuju da se Zagrepčani, koji će se na dan izbora zateći izvan Zagreba, mogu privremeno upisati u popis birača u gradu ili općini gdje će se zateći na dan izbora i to na temelju potvrde o upisu u popis birača koju mogu dobiti u Odsjeku za vođenje popisa birača Grada Zagreba, na Trgu Francuske Republike 15, u zgradi područnog ureda Črnomerec.

S druge strane, birači bez prebivališta u Hrvatskoj koji borave ili će se na dan izbora zateći u Zagrebu mogu podnijeti usmeni ili pisani zahtjev za predhodnu registraciju Gradskom uredu za opću upravu na Trgu S. Radića 1, u sobi 207.

Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača, za potvrdu o upisu u popis birača ili predhodnu registraciju podnosi se na navedenim adresama radnim danom od 8,30 do 15,30 sati, a u subotu, 14., 21. i 28. studenoga te 5. prosinca od 8 do 12 sati. U subotu 12. prosinca, građani zahtjeve mogu podnijeti u vremenu od 8 do 17 sati. Građani pritom trebaju predočiti važeću ispravu o identitetu.

Pregled popisa birača može se obaviti putem web stranice Grada Zagreba, kao i putem web stranice Središnjeg državnog ureda za upravu.

Korisnicima T-mobile i Vipnet mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača tako da matični broj građana upišu u poruku te istu proslijede na broj 5454. (hina/metro-portal)

05.11.2009. 19:35:57
Novi komentar
nužno
nužno