« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
praćenje trendova

FSB pustio u pogon novu robotsku stanicu

Tehnologija je kupljena s namjerom da se Sveučilište profilira i kao istraživačka, a ne samo obrazovna ustanova

Sjeverna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje
Sjeverna zgrada Fakulteta strojarstva i brodogradnje (Wikipedia)
Više o

FSB

,

fakultet strojarstva i brodogradnje

,

slobodan kralj

,

tonko ćurko

,

mig/mag tig

U povodu 90. obljetnice Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, danas je svečano puštena u rad robotska stanica za MIG/MAG, TIG i lasersko zavarivanje u Laboratoriju za zavarivanje toga fakulteta, koja će pomoći u edukaciji studenata te u znanstveno-istraživačkome radu na tom fakultetu.

Robortsku stanicu je u rad pustio prorektor zagrebačkog Sveučilišta Tonko Ćurko, istaknuvši na svečanosti kako Sveučilište treba biti ne samo obrazovna već i istraživačka ustanova, a čemu, kako je kazao, pridonosi i nova robotska stanica.

Predstojnik Katedre za zavarene konstrukcije na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Slobodan Kralj, izrazio je zadovoljstvo pokretanjem nove robotske stanice, koja će studentima pružiti praktična znanja neophodna za proizvodnju.

Drži da je krajnji čas za postavljanje tako sofisticirane opreme, s obzirom da je praćenje tehnoloških i znanstvenih trendova nemoguće bez takvih uređaja.

Robotska stanica MIG/MAG, TIG i lasersko zavarivanje od stare se razlikuje po većoj brzini te tehnološkim mogućnostima koje nudi. Kupljena je sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te tvrtkama partnerima iz Hrvatske i Slovenije. (hina/metro-portal)

05.11.2009. 21:41:37
Novi komentar
nužno
nužno