« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

Zagrebački solisti u Muzeju grada Zagreba za Noć muzeja

Zagrebački solisti će nastupiti u 19, 20 i 21 sat, a uz razgled izložbe o njima posjetitelji će mogu prošetati i stalnim postavom Muzeja

Nastup za uljepšavanje Noći muzeja
Nastup za uljepšavanje Noći muzeja (Arhiva)
Više o

Zagrebački solisti

,

Muzej grada Zagreba

Muzej grada Zagreba pripremio je za Noć muzeja tri nastupa Zagrebačkih solista, uz svoju izložbu posvećenu 65. obljetnicu kontinuiranog rada tog proslavljenog hrvatskog ansambla klasične glazbe.

Program je organiziran u skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja - Velike obljetnice hrvatskih muzeja.

"S obzirom na europsku i svjetsku slavu tog ansambla, izložba je prigoda da predstavimo našu glazbenu baštinu koja se najbolje zrcali u djelovanju Zagrebačkih solista već više od 65 godina i time participiramo u predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem EU 2020", ističu iz Muzeja grada Zagreba.

Izložba se opisuje kao "glazbeno-edukativni vremeplov" s brojnim fotografijama nastupa Solista, plakatima, nagradama, nosačima zvuka i izvedbama s najvažnijih koncerata.

Među ostalim, tu je i plakat koncerta koji je oblikovao slavni Marc Chagall prigodom gostovanja Zagrebačkih solista u Nici, UNESCO-ove medalje autori kojih su proslavljeni umjetnici Pablo Picasso i Joan Miró, plakat "Dani Zagreba u Šangaju" Borisa Bućana.

U Glazbenoj učionici, u sklopu izložbe, nastupat će učenici viših razreda Glazbenog učilišta Elly Bašić u sljedećim terminima.

Zahvaljujući interaktivnim i multimedijalnim sadržajima posjetitelji se mogu sami okušati u stvaranju i vještini reproduciranja glazbe na instrumentima po kojima su Zagrebački solisti prepoznatljivi.

Za Noć muzeja u predvorju će se najaviti skorašnje, 21. Žive slike, program kada se djelatnici i prijatelji Muzeja grada Zagreba kostimiraju u povijesne ličnosti.

Zagrebački solisti će nastupiti u 19, 20 i 21 sat, a uz razgled izložbe o njima posjetitelji će mogu prošetati i stalnim postavom Muzeja.

28.01.2020. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno