« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZA SVAKOG PONEŠTO

Zagrebački HNK otvara sezonu 14. rujna

HNK otvara sezonu baletnim spektaklom u izvedbama vodećih solista Boljšoj teatra, a opera slavi 150. obljetnicu djelovanja

hnk zagreb
hnk zagreb (Wikipedia)
Više o

HNK Zagreb

,

zagrebački HNK

,

zagreb-info

Zagrebački HNK 14. rujna otvara obljetničku sezonu, i to baletnim gala koncertom s majstorskim djelima svjetske baletne klasike i modernih koreografija, u izvedbama vodećih solista Boljšoj teatra iz Moskve, Marijinskog i Mihajlovskog teatra iz Sankt Peterburga.

Na koncertu, koji se održava u sklopu Dana ruske duhovne kulture u Hrvatskoj, bit će izvedene neke od najljepših plesnih točaka klasičnog baleta - "Labuđeg jezera", "Trnoružice", "Giselle", "Gusara", "Don Quijotea", "Spartaka", "Šeherezade", "Legende o ljubavi", "Umirućeg labuda", ali i suvremene koreografije. Za 26. rujna priprema se premijera kazališnog igrokaza namijenjena djeci, budućim poklonicima opere "Vještica Hillary ide u operu" Petera Lunda, u režiji Ivana Lea Leme.

Povodom 150. obljetnice početka djelovanja opere HNK u Zagrebu u novoj sezoni će se izvoditi obnovljena Zajčeva opera "Nikola Šubić Zrinjski", jedno od rijetkih skladateljevih djela koje se trajno zadržalo na repertoaru hrvatskih opernih kuća.

Drama HNK će 15. listopada premijerno izvesti predstavu "Drama o Mirjani i ovima oko nje" mladoga dramskog pisca Ivora Martinića. Priča je to o Mirjani i njezinim pokušajima življenja s kćeri, bivšim mužem, prijateljicom.

U naredna tri mjeseca zagrebački HNK odlazi na gostovanja s četiri predstave - u rujnu gostuje u Omsku s predstavom "I konje ubijaju, zar ne?", u listopadu s "Čarugom" u Slavonskom Brodu i Zadru te s predstavom "Važno je zvati se Ernest" u Ljubljani, a u studenom s premijernom predstavom "Adagio" Lade Kaštelan u Vukovaru. (hina/metro-portal)

03.09.2010. 13:51:18
Novi komentar
nužno
nužno