« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IZNAJMLJIVANJE

Zagrebačke škole nakon 21 sat počinju zarađivati

Školski objekti u Zagrebu do 21 sat besplatno stoje na raspolaganju djeci nakon čega se najam počinje naplaćivati

Prvašići u školi
Prvašići u školi (Vlado Kos / Cropix)
Više o

škole

,

sportske dvorane

,

zdrave vježbe

Rujan je i počinje jagma za uporabom prostora u zagrebačkim školama, ali ubuduće će svi koji kao vanjski korisnici upotrebljavaju školske prostore morati sa školom potpisati ugovor o najmu. Ponajviše je riječ o uzimanju sata ili dva u dvorani za tjelesni odgoj, i to u večernjim satima, ali katkada se iznajmljuju i učionice, dio hodnika, dvorište škole, igralište...

Sportske dvorane ponajviše se iznajmljuju za klupske treninge ili rekreaciju građana. Međutim, problem je često u tomu što je Grad Zagreb donio odluku da se dvorane ne mogu davati u zakup vanjskim korisnicima prije 21 sat, jer do tog vremena mora biti na usluzi učenicima za njihove aktivnosti, i to besplatno.

Minimalnu cijenu najma za vanjske korisnike propisao je Grad, a ovisi o kvadraturi dvorane. Najveće dvorane po satu ubiru 250 kuna, a ako škole mogu postići bolju cijenu, mogu to i učiniti. I, dakako, iznajmljuju se učionice, ponajviše privatnim školama za strane jezike, i to za 50 do 60 kuna, dok se za informatičke kabinete s opremom traži i do 200 kuna po satu.

Čitajte online izdanje Zagreb.hr-a U školama danju nastava, a navečer zarada

10.09.2010. 10:22:59
Novi komentar
nužno
nužno